© Anna Stokland

Er huden din tørr eller dehydrert?

Det er faktisk en stor forskjell på disse to - og slik redder du krisen!

Hva er forskjellen på tørr og dehydreret hud?

Tørr hud betyr at huden din mangler fukt i ansiktet og på kroppen, mens dehydrert derimot, betyr rett og slett at huden mangler veske - ikke fukt. Det betyr at huden din både kan være oljete, men samtidig dehydrert.

Med andre ord er tørr hud en hudtype, mens dehydreret hud er en tilstand.

Tørr hud mangler fukt da den produserer mindre fettstoffer en normal hud, og mangelen på fettstoffer betyr at huden mangler de organiske stoffene den trenger for å bevare fukten.

Dehydrert hud har bruk for vann - enkelt og greit. Når huden din er dehydrert, skyldes det typiske eksterne faktorer, som miljø, kost og veldig ofte, mye kaffeinntak.

Hvis huden din er dehydrert, er det mulig du må legge om kosten, i tillegg til å drikke mer vann. Det finnes også en rekke andre tiltak du kan gjøre. Se under!

Bruk en fuktgivende skrubb

Når huden din er dehydrert, er det viktigste eksfoliering. Bruk en skrubb som fjerner døde hudceller, noe som også vil styrke effekten av den fuktgivende kremen du påfører tilslutt.

Bruk et serum

Sørg for at serum blir en del av din daglige hudrutine, og bruk den før du legger på nattkremen. Velg et serum med hyaluronsyre – huden din produserer naturlig hyaluronsyre i tillegg, men å tilføye mer vil være bra når du kjemper mot dehydrert hud.

Bruk en fet nattkrem

Selv om vi er avskjermet fra det harde klimaet i Norge, også når vi sover, kan tør luft så huden til å miste fukt. Let etter en fet og oljefri nattkrem som gir huden masse fukt, også når du sover.

Vær oppmerksom på sesongene

Når vi går over i nye årstider, der enten temperaturen synker eller stiger, påvirker det huden vår i tillegg - og får den til å reagere. Vinteren er særlig hard, da kulden og den lave luftfuktigheten får huden vår til å bli mer tør og irritert. Tilpass derfor hudpleien etter årstidene.

Drikk vann

Selv om det er åpenlyst, er det likevel godt å få noen påminnelser. Drikk vann gjennom hele dagen, spis sunt og rikelig med grønnsaker.