Få Ole Henriksens beste skjønnhetstips
© GettyImages

Få Ole Henriksens beste skjønnhetstips

Skjønnhetseksperten Ole Henriksen gir sine beste tips for en solbrent hud!

Danske Ole Henriksen har stor suksess med hudpleielinjen Ole Henriksen og sine tre spaer - to i Los Angeles og en i London. Få skjønnhetsguruens beste skjønnhetstips, og hans oppskrifter på honningmaske, skintonic og ansiktsolje.

Ole Henriksens næringsgivende honningmaske som gir glød:
1 ts yoghurt naturell
2 ts honnin
1 ts finmalt havregryn
1 A-vitaminkapsel
1 E-vitaminkapsel
5 dråper eterisk lavendelolje

Bland ingrediensene sammen til en glatt masse. Påfør masken på nyrenset hud og la den sitte i 20-30 minutter. Huden får masse næring og blir beroliget. Ole Henriksens vodka-skintonic til normal/fet hud:
5 cl vodka
5 cl ferskpresset grapefruktsaft
5 cl aloe vera-gelé

Bland ingrediensene ved å riste dem godt. Grapefrukt er svært effektivt på uren hud, og vil tørke ut kviser og gjenoppbygge huden med A- og C-vitaminer. Vodka virker oppstrammende på porene og renser huden, og aloe vera virker helende på utslett og irritasjoner. Påfør hver morgen med en bomullsdott.

Tips til hvordan du forbereder den perfekte festhuden:

  • Fyll vasken på badet med en tredjedel varmt vann og drypp en teskje lavendelolje for tørr hud eller en teskje eukalyptusolje for fet hud i vannet. Dypp en bomullsklut i vannet og vri lett om. Hold den tett inntil ansiktet og ta dype åndedrag, så stimulerer du både hud og sjel. Skrubb deretter det gjennomfuktige ansiktet med en mild ansiktsskrubb, og nyt hvert trinn av rutinene dine slik at du skaper positiv energi omkring deg selv og utseendet ditt, forteller Ole Henriksen.

Man blir alltid advart mot solen, men her er Ole Henriksens tips hvis uhellet er ute:

  • Hvis du blir solbrent, kan du dempe det røde og stresse ned huden med melkeprodukter. Ta kald melk fra kjøleskapet, hell det opp i en tom sprayflaske og spray det solbrente området med kald melk hver time. Melkesyren beroliger huden og den kalde melken demper det røde, forteller Ole Henriksen.