© costume.no

FITE Dermalogica

Dermalogica er med på å oppmuntre forbrukerne til å engasjere seg i kvinnelige gründere i den tredje verden.

Siden starten i 1986 har Dermalogica vært blant de ledende i den profesjonelle hudpleiebransjen, og har hjulpet over 100.000 kvinner i hele verden med å bli suksessfulle gründere. For å feire dette, samt markere sitt 25-års jubileum, har Dermalogica nylig introdusert et globalt initiativ, FITE (Financial Independence Through Entrepreneurship).

Jane Wurwand, Dermalogicas egen gründer, slet selv med å få lån for å starte opp denne nå verdensomspennende merkevaren, og sier følgende:

  • Dette initiativet, FITE, er utviklet for å hjelpe marginaliserte kvinner, i troen på at kvinners økonomiske uavhengighet er et viktig skritt mot å skape en sunn verdensøkonomi.

Dermalogica har valgt ut fem av sine bestselgere - Daily Microfoliant, PreCleanse, Skin Hydrating Booster, Total Eye Care og Intensive Eye Repair - og merket emballasjen med FITE-koder. Når man har kjøpt et eller flere FITE-produkter, går man inn på nettsiden joinfite.org og løser inn FITE-koden som finnes på emballasjen.

For hver kode som innløses, gir Dermalogica $ 1.00 til finansiering av et mikrolån i den del av verden og til den type bedrift som kjøperen av produktet selv velger. Man kan deretter følge mottakerens aktiviteter. Når gründeren betaler lånet tilbake til FITE-systemet, vil en annen gründer få tilbud om et mikrolån. Vi vet at 98% av alle mikrolån tilbakebetales, så pengene hjelper derfor andre igjen og igjen.

  • Kvinner bruker i større grad fortjenesten fra sin bedrift til å investere i mat, klær, bosted og utdannelse.Kivas samarbeid med Dermalogica gjennom FITE er en virkningsfull metode som resulterer i positive endringer både for familier og samfunn, sier Premal Shah, president i Kiva.

Dermalogica ser frem til, sammen med Kiva, å kunne støtte kvinners uavhengighet over hele verden. Resultatet? Mindre fattigdom, hjemløshet og sult - og en verden med respekt for kvinnelige gründere i ulike lokalsamfunn.

Kort om FITE

Financial Independence Through Entrepreneurship (FITE) er et spennende samarbeid mellom Dermalogica og kiva.org, som gir kvinnelige gründere tilgang til små lån som hjelper dem med å starte, eller utvide, egen bedrift. FITE gir tusenvis av kvinner i hele verden hjelp til selvhjelp.