© Foto: Unsplash.com, Ole Henriksen

Hudpleierutiner morgen og kveld: Derfor er rekkefølgen viktig!

Usikker på hvilken rekkefølge produktene skal ha? Her får du oppskriften!

Å bruke riktige produkter til din hudtype er viktig, men i tillegg har selve rekkefølgen du bruker produktene mye å si. Dette kan nemlig påvirke effekten til produktene i stor grad, og det er ikke alltid like åpenbart når og hvordan de ulike produktene skal påføres.

En gyllen regel er å alltid begynne med det tynneste/letteste produktet, og avslutte med det tykkeste. Fortsatt usikker? Se oversikten under, som viser hvilke steg som bør være med i hudpleierutinen din, og hva som bør skille morgenrutinen fra kveldsrutinen!

Her er den beste rekkefølgen på hudpleieprodukter, som sikrer at du får mest mulig ut av dem:

Rens:
En av forutsetningene for en sunn hud er å alltid rense huden, både morgen og kveld. Ikke glem halsen! Visste du at bakterier fra putetrekk og spytt, samt oljer fra håret, kan overføres til ansiktet og øynene dine om natten? Derfor er det minst like viktig å rense huden om morgenen, selv om det er lett å tenke at det holder å kun rense på kvelden.

Skrubb:
Huden bør eksfolieres 1-2 ganger per uke, for å fjerne gamle hudceller. Det bidrar til økt glød og en jevnere hudoverflate, samt at de øvrige produktene i hudpleierutinen din vil trenge lengre ned i huden og få en bedre effekt. Det er ikke en fasit at dette må gjøres på kveldstid, men dette steget kan være lett å glemme (eller at man ikke har tid på morgenen), så for de fleste passer det fint å ha det som en del av kveldsrutinen et par ganger i uken.

Toner:
Hva er en toner, tenker du kanskje? Det er en konsentrert sammensetning som bidrar til å balansere hudens naturlige oljer, samt gjøre den mer mottakelig for de neste stegene i hudpleierutinen. Toner er ikke det viktigste steget i en hudpleierutine, men vil absolutt forbedre effekten av de andre produktene du bruker. Den skal alltid brukes etter rens, og før serum og krem. Husk å velge en toner som er tilpasset din hudtype!

Serum:
Serum gir en mer målrettet behandling enn ved å kun bruke en krem, og er et konsentrat av aktive ingredienser. Ettersom serum er tyntflytende skal det alltid brukes før en tykkere dag/nattkrem. Velg serum med ingredienser basert på hvilke utfordringer din hud har, og bruk gjerne ulike typer serum morgen og kveld.

Et Vitamin C-serum vil for eksempel være mest effektivt på dagtid, ettersom det ikke bare forbedrer pigmentflekker, en ujevn hudtone og forstørrede porer, men det gir også en rekke fordeler som å nøytralisere skader fra UV-stråler og ekstra beskyttelse.

På kveldstid kan vi anbefale årets must-have-serum fra Ole Henriksen, nemlig nyheten Dewtopia 20% Acid Night Treatment. Dette er en kraftig behandling med syrer, som gir synlige resultater på huden etter kun én natt. Det er merkets mest potente produkt hittil, med hele 10% AHA og 10% PHA, som gjør at du våkner opp til en hud som er både mer jevn, klarere og fornyet. For best effekt må serumet påføres huden før øyekrem og nattkrem.

Tips: Øk hudens spenstighet om dagen med Ole Henriksen Banana Bright Vitamin C Serum, og forfin hudens tekstur om natten med Dewtopia. Sammen gir de en jevn, glødende hud, og reduserer fine linjer, rynker og mørke flekker.

Øyekrem:
Huden rundt øynene er et av de første stedene aldringstegnene vises, ettersom huden her er ca. 10 ganger tynnere enn resten av ansiktet. Siden øyepartiet er spesielt sensitivt er det viktig med en egen krem til dette området. Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel Crème fra Ole Henriksen er et godt valg, da den effektivt reduserer fine linjer og rynker i det sarte øyeområdet.

Dagkrem/SPF:
Avslutt morgenrutinen med en fuktighetskrem, og dersom denne ikke inneholder solfaktor bør du ha dette som det aller siste steget helt til slutt. Solbeskyttelse er det absolutt beste du kan påføre huden din dersom du ønsker å bevare den sunn og glødende lengst mulig, og bør brukes hver eneste dag - uansett årstid!

Nattkrem:
Det siste steget i kveldsrutinen er en god nattkrem som tilfører huden din den fukten den har behov for, slik at hudbarrieren styrkes. Ole Henriksen C-Rush Brightening Gel Crème kan brukes over Dewtopia om natten, og sørger for at huden får rikelig med fukt mens du sover. Denne er også velegnet som dagkrem.

Hva med ansiktsolje/essens/konsentrat/spot treatment?
Det finnes flere produkter du kan implementere i hudpleierutinen, og kanskje du har behov for noe av det som er listet opp her. Ansiktsolje skal påføres etter serum og før fuktighetskrem. Essens (som er nesten like tynn som en toner, men med enda mer pleiende og fuktighetsgivende egenskaper) skal påføres før serum.

Et konsentrat (tykkere enn serum, men tynnere enn krem), har gjerne en aktiv ingrediens som retinol eller Vitamin C. Dette bør påføres etter, eller i stedet for, serum - og før krem. Spot treatment, som er punktbehandling av akne eller pigmentflekker, bør gjøres før serum - for å oppnå best mulig effekt.

Glødende hud over natten

Syrebehandlinger har de siste årene blitt en stor snakkis i hudpleieverdenen, og det er egentlig ikke så rart. AHA- syre, ofte sammen med BHA og/eller PHA, er vanskelige å slå som ingredienser når det kommer til synlig hudforbedring på svært kort tid.

Syrer er ekstremt effektive når det kommer til eksfoliering og å øke fuktighetsnivået i huden, fjerne pigmentflekker, samt å dempe og forebygge akne. Årets største lansering av Ole Henriksen, Dewtopia 20% Acid Night Treatment, er et ekstremt kraftig eksfolieringsserum, som vil lysne og glatte ut huden etter kun én natt.

“Den inneholder 10 prosent alphahydroxy acid og 10 prosent polyhydroxy acid, og dette er første gang vi har kombinert disse to i ett produkt, sier grunnlegger Ole Henriksen. Han legger til at alle hudtyper unntatt sensitive kan bruke det, også de med akne. "Jeg hadde cystisk akne som ung, og mange frykter at kjemisk peeling vil gjøre huden deres verre, men det er helt feil.”

De kraftige syrene balanseres nemlig med roligere ingredienser som aloe vera-saft, nordisk bjørkesaft, bomullsvann, lakris og kamille. Dette vil ha en mykgjørende og beroligende effekt på huden, samtidig som man vil oppleve å få en effektiv forbedring av ujevn tekstur, store porer, linjer, rynker og pigmentflekker.

Husk! Det er viktig at du bruker solkrem hver eneste morgen, spesielt siden Dewtopia inneholder aktive ingredienser som kan gjøre huden mer sensitiv for solen. Serumet er utelukkende utviklet som et nattprodukt, og skal ikke brukes i øyeområdet. Du finner nyheten hos din nærmeste forhandler av Ole Henriksen!