Portrettfoto: Lars Evanger

Inn i baderomskapet til skjønnhetsgründeren

Når Cecilie Frostad Egeberg reiser har hun en egen kasse for nye skjønnhetsprodukter. Se oljene, kremene og makeupen hun sverger til!

Cecilie Frostad Egeberg er damen bak den naturlige hudpleieserien 'Nykr'. Serien håndlager hun i sitt studio på Lilleaker, og selger viasin egen nettside, og parfymeriet Heaven Scent.

Hudpleie håndlaget med kjærlighet.

Hva var din verste skjønnhetsopplevelse?

Da jeg var 12 år fikk jeg penger til å gå til frisøren alene. Jeg var en guttejente, men ønsket å fremstå mer ’jentete’ og hadde fått det for meg at en rosa stripe i håret ville gjøre susen. Frisøren misforstod og trodde jeg var en pønke-pode så han klippet piggsveis og farget et blått lyn på siden av hodet. Jeg var knust og har hatt frisørskrekk siden, men har endelig funnet en fantastisk frisør som jeg stoler på og som jeg også har utviklet Nykr «Hair Oil» med.

Pssst. Fikk du med deg denne? 5 tegn på at du ikke drikker nok vann.

Hvordan ser din hudpleierutine ut akkurat nå?

På kvelden bruker jeg min egen renseolje: Jeg masserer den inn i ansiktet, vrir opp en klut i skikkelig varmt vann, lener hodet bakover og legger kluten over ansiktet. Varmen fra kluten får porene til å åpne seg, og man inhalerer samtidig de essensielle oljene som er beroligende. Etterpå tørker jeg ansiktet med kluten. Jeg tester stadig nye produkter og for tiden bruker jeg Trish McEvoys serum og avslutter med fuktighetskrem. Jeg veksler mellom enkle kremer som Embryolisse til mer avanserte kremer som Själ’s «Kura». Et par ganger i uken eksfolierer jeg ansiktet med en god ansiktsskrubb og leppene med min egen leppeskrubb. Av og til tar jeg ansiktsmaske og liker godt Tata Harpers «Moisturizing Mask» og Själs «Pearl Enzyme Mask».

Hvilket skjønnhetsprodukt er din trofaste favoritt?

Eyeliner, mascara, Laura Mercier «Tinted Moisturiser», RMS «Lip2Cheek» og Nykr leppepomade.

Tomme duftlysglass brukes som oppbevaring for sminkekoster og annet tilbehør

Hva har du alltid med deg i sminkepungen, og vesken?

Leppepomade og cuticle balm!

Hvilke hårprodukter sverger du til?

Nykr «Hair Oil» og Kevin Murphys balsam og kur.

Hva gjør du for å unngå bad hairdays everyday?

Jeg har veldig tynt fjonete hår, så det blir dessverre ofte bad hairdays da det fort blir flatt. Løsningen i en hektisk hverdag blir at jeg setter det opp i en strikk. Jeg er helt avhengig av hårbørsten fra Mason Pearson som tar alle floker. Jeg har kjøpt en børste til meg selv og en til datteren min. Selv om prisen er stiv var det vel verdt det.

Hvilke hårprodukter sverger du til?

Nykr «Hair Oil» og Kevin Murphys balsam og kur.

Fikk du med deg denne? Nailart er ut, mener Beyoncés manikyrist.

Leppebalmen til venstre er alltid med i vesken.

Hva er ditt beste skjønnhetstips?

Vær litt grei med deg selv! Vi damer er ikke alltid det. Jeg tror det er viktig å ikke ha for mye fokus på feil og mangler. Ha gjerne et ’snilt’ speil og lys på badet. Unn deg selv gode produkter og vær litt bevisst på ingrediensene.

Les flere saker om skjønnhet HER!