Alberta Ferretti Bella Hadid
© Alberta Ferretti

Sonias Univers: – Jeg dobbeltrenser alltid huden

Costumes skjønnhetsansvarlige deler sine nyeste favoritter.

Termisk vann: – De fleste forbinder Budapest med spa, mens jeg tenker på Omorovicza – den ungarske hudpleieserien som er basert på termisk kildevann. Den har i lang tid blitt brukt til å behandle hudplager, og er kjent for sin helbredende og anti-inflammatoriske effekt på huden. Stjernen i serien er Magic Moisture, en fuktspray som både beskytter, reparerer og gir næring til huden med 13 ulike oljer. Som navnet tilsier, fungerer sprayen som magi på huden, og jeg bruker den både under og over sminken når jeg trenger en oppfriskning.

Ansiktsspray, Magic Moisture Mist, Omorovicza 50 ml, 895 kr hos Gimle Parfymeri.

Fløyelsmyk hud: – For meg skal en perfekte foundation smelte naturlig inn i huden, gi lett dekning og frisk glød. Nyheten fra Lancome gjør alt dette og matter også ned huden, spesielt T-sonen som har en tendens til å bli blank i løpet av dagen. Bruker du en svamp til å påføre foundation blir resultatet langt mer naturlig, enn med en børste. Avslutt med solpudder og rouge i kinnene.

Foundation, Teint Idole Ultra Wear Nude, Lancôme, 410 kr.

Kirsebærkyss: – Hvis jeg måtte velge ett produkt jeg ikke klarte meg uten, sommer som vinter, måtte det vært en fet leppebalm som føles som salve på leppene. Cherry Balm fra Glo Minerals er blant de beste jeg har prøvd. Godbiten kommer helt fri for farge, og inneholder hampfrøolje og mangosmør som beskytter og pleier – og føles like deilig på som den høres ut som.

Leppebalm, Cherry Balm SPF 15, Glo Minerals, 180 kr.

Før sjampoen: – Jeg har funnet en ny rutine som gjør det enklere å hoppe over en hårvask. En gang i uken bruker jeg det dyprensende leireproduktet fra Christophe Robin som frisker opp hodebunnen uten å fjerne hårets naturlige oljer. Den tilfører derimot rikelig med mineraler som gir håret vitalitet, styrke og bygger volum over tid, uten at det blir tungt eller kjennes fett. Etter leirvasken fortsetter jeg med sjampo og balsam som vanlig – og for meg har denne rutinen gjort at jeg kan la det gå lenger tid mellom hver hårkur også.

Hårleire, Cleansing Volumizing Paste, Christophe Robin hos Heavenscent, 430 kr // Sjampo, Volumizing Shampoo, Christophe Robin hos Heavenscent, 300 kr // Balsam, Volumizing Conditioner, Christophe Robin hos Heavenscent, 350 kr.

Rens godt: – Jeg dobbeltrenser alltid huden min om kvelden. Først med en skånsom olje for å fjerne all sminke og smuss fra overflaten, etterfulgt av en aktiv rens for å komme dypere ned i huden. Og et produkt jeg alltid vender tilbake til er Total Cleansing Oil fra bareMinerals. Den omdannes til rensemelk når den kommer i kontakt med vann og inneholder solsikke- , blåbær- og agurkolje som gjør at huden føles silkemyk. I tillegg fjerner den all spor av maskara rundt øynene.

Oljerens, Oil Obsessed Total Cleansing Oil, bareMinerals, 339 kr.