Kathrine Sørlands beste tips: Nyt solen uten å skade huden!

Vi har tatt en prat med modell, it-girl og selverklært solelsker Kathrine Sørland. Her er hennes beste tips for å oppnå en gyllen hud, uten å utsette den for farlige stråler og unødvendig skader.

De fleste vet at det viktigste du kan gjøre for huden din er å beskytte den mot solens stråler. Men, det finnes måter du fortsatt kan oppholde deg i solen på, få fin, gyllen farge og se solkysset og lekker ut. Du må bare bruke riktige produkter med høy faktor, smøre deg raust, og som Kathrine sier: Ikke vær gjerrig med solkremen!

For nærmeste ZO Skin Health klinikk, se www.hudhelse.com

Fantastiske nyheter for en glamorøs look i solen

– På sommeren bruker jeg nesten ikke sminke. Jeg liker at huden får puste, og jeg liker at gløden i huden kommer frem uten dekkende produkter. Dessuten kan man få akne av å bruke uegnet sminke i solen, og hvem ønsker vel det, sier Sørland.

Colorescience Sunforgettable Total Protection Color Balm SPF 50: Denne superfine balmen kommer i tre lekre farger: Blush, Berry og Bronze. Produktet kan brukes på både lepper og i kinnene, og er vann- og svetteresistent i 80 minutter.

– Jeg har nylig blitt introdusert for nyheten Color Balm fra Colorescience. Denne balmen er helt perfekt på leppene og i kinnene. Den gir såååå lekker glød, skryter modellen. Denne mineralsminken er skapt for lange dager i solen, og gir total beskyttelse med mer enn 30 godkjenningsstempler fra den Amerikanske Skin Cancer Foundation. Alle Colorescience-nyhetene inneholder Enviroscreen-teknologi, som ved hjelp av en eksklusiv kombinasjon av spesialiserte ingredienser og patenterte solbeskyttende ingredienser, danner en beskyttende barriere på huden som bekjemper dannelse av frie radikaler og oksidativt stress.

– Jeg digger at jeg enkelt kan friske opp looken i løpet av dagen, samtidig som jeg er godt beskyttet i solen. Slike-produkter passer perfekt for meg, jeg er jo litt jålete, vet du, ler Sørland. Alle Colorescience-produktene har solfaktor 30 og 50 og inneholder pleiende ingredienser.

Total beskyttelse er viktig på sommeren

Solkrem var aldri en del av repertoaret til Kathrine.

–  Nei, altså ... Jeg brukte jo jordnøttolje i ansiktet, og tok alt for mye solarium i min ungdom. Hvis det var én ting jeg kunne fortelle 20-år gamle Kathrine så var det at jeg burde ta mye mindre solarium. Det er faktisk ikke så viktig å være brun midt på vinteren i Norge. Dessuten syns jeg at huden min ser mye jevnere og finere ut når den ikke er helt mørkebrun, forteller skjønnheten.

ZO Exfoliating Polish: Mild skrubb som skånsomt fjerner døde hudceller ved hjelp av runde magnesiumkrystaller.

–  Dette er takk til de fantastiske ZO produktene jeg har brukt i en årrekke, og særlig vil jeg fremheve ZO Exfoliating Polish som er en mykgjørende skrubb som inneholder fine magnesiumkrystaller som eksfolierer døde hudceller og øker hudfornyelsen som igjen gir en hud som gløder.

For Kathrine er rens noe av det viktigste i hudpleierutinen. Men sånn har det ikke alltid vært.

– Da jeg var yngre brukte jeg vanlig såpe i ansiktet. Jeg -tenkte aldri på at jeg skulle bruke produkter som var skredder-sydd for min hud, og jeg tenkte i hvert fall ikke på at huden min senere ville nyte godt av god hudpleie. Nå har jeg jo blitt 40 år, og det er viktigere enn noen gang å bruke produkter jeg vet gjør en forskjell.

– En tredje favoritt i hudpleien min er ZO Smart Tone Broad-Spectrum SPF 50. Jeg elsker at denne solkremen tilpasser seg hudfargen min, enten jeg er brun eller lys i huden. Den beskytter mot UVA/ UVB, HEV-lys og IR-A samtidig som den hydrerer, forklarer Kathrine.

ZO Smart Tone Broad Spectrum SPF 50: Er en solkrem som tilpasser seg din egen hudfarge. Den beskytter mot UVA,UVB, HEV-lys og IR-A samtidig som den hydrerer.

–  Til slutt må jeg trekke frem min absolutte favoritt: ZO Growth Factor Serum. Huden min har virkelig forandret seg etter at jeg begynte å bruke dette serumet, skryter Kathrine. ZO Growth Factor Serum inneholder en kombinasjon av blant annet vekstfaktorer og aminosyrer som forebygger og bidrar til å jevne ut fine linjer og rynker, redusere ujevn fargetone og gi en fastere og mer elastisk hud.

–  Etter jeg fylte 40 år er det viktigste for meg at hudpleieproduktene jeg bruker gir synlige resultater, og det gjør virkelig ZO. Det er derfor jeg elsker disse produktene så høyt, avslutter Sørland.

ZO Growth Factor Serum: Bidrar til å forebygge aldrings-tegn, gjøre uttrykkslinjer mykere og styrke huden.

For nærmeste ZO Skin Health klinikk, se www.hudhelse.com

Hudlegens aller beste tips til sol-sesongen:

Dr Michael Zangani er hudlege og har sin utdannelse fra Universitetet i Oslo og Rikshospitalet. Dr Zangani har sin kosmetiske utdannelse fra American Academy of Aesthetic Medicine, under veiledning av dr Michel Delune som er nestor innen kosmetiske hudbehandlinger, samt hos den verdenskjente hudlegen Dr Zein Obagi.

  1. Påføring er nesten like viktig som høy faktor. Det er viktig å smøre seg annen hver time, og alltid etter et bad. Og ikke glem solkremen på vinteren, solens stråler er også skadelige selv om det er kaldt.

  2. Høy faktor er viktig! Gå for SPF 30-50. Det ikke alle vet er at mengden er vel så viktig – så vær raus, og smør hele deg med nok krem. En tommelfingerregel er at en stor teskje er en fin mengde til ansiktet.

  3. Ikke glem leppene, de trenger også høy beskyttelse. Pass på at du velger leppeprodukter med høy faktor, og påfør ofte!

  4. Mange tror at man ikke skal eksfoliere huden på sommeren, men dette er helt feil. Ved å fjerne døde hudceller vil huden se mye freshere ut, og den vil få en naturlig glød som gjør at huden ser frisk og fin ut.

  5. Det smarteste du kan gjøre for å reparere solskadet hud er å bruke produkter med gode antioksidanter og reparerende ingredienser.

  6. Velg alltid sminke med ekte mineraler når du skal oppholde deg i solen. Slike produkter vil ikke tette igjen porene dersom du svetter. Annen sminke i kombinasjon med sol kan ofte gi akne-utbrudd.

Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Hudhelse.