© iStock

Klart du kan få perfekt hud med riktige produkter- det tar bare litt tid

Hudpleie er som et maraton, ikke en sprint.

Mange sliter med å kontrollere talgproduksjonen i huden som videre gir kviser og uren hud. Vi tok en prat med en av Norges mest anerkjente hudleger, Dr. Michael Zangani. Han har i en årrekke jobbet tett med Dr. Obagi, og har sin medisinske utdannelse fra Universitetet i Oslo og spesialisering i hudsykdommer fra Rikshospitalet. Dr. Zangani har også kosmetisk dermatologisk utdannelse fra American Academy of Cosmetic Medicine i Florida og erfaring fra Universitet i Miami og Los Angles i USA.

Her er hans aller beste tips til sunn hud uten urenheter.

Høy talgproduksjon gir betennelse i huden. Talg omtales ofte som huden fiende nummer to, rett etter UV-stråler. Det er derfor viktig å bruke produkter som direkte påvirker og justerer hudens talgproduksjon. En slik hudforandring kan komme av endringer i hormonbalansen, eksempelvis etter at man har sluttet på p-piller.

Det er ekstremt viktig å fjerne smuss og talg to ganger om dagen, og dette gjør du ved å rense huden godt. En skrubb er også viktig, slik at du fjerner døde hudceller som kan tette til porene i huden som videre kan gi akne og urenheter.

Sulfat er kjent som en betennelsesdempende ingrediens. Bruk for eksempel en maske som inneholder sulfat én til to ganger i uken. En slik maske passer perfekt til hud som er utsatt for akne og rosacea.

Det er også viktig å være konsekvent i hudpleierutinene slik at produktene får mulighet til å virke på den måten de skal. Vi er i krig med hudens fiender, og derfor er det viktig at man er konsekvent og tålmodig slik at man kan kontrollere huden. Husk at hudpleie er et maraton, og ikke en sprint.

Få den huden du fortjener

Å få den huden du fortjener krever en liten innsats, men det er høyst oppnåelig. Noen livsstilsendringer kan det hende må på plass, og ikke minst- riktig hudpleie som faktisk leverer resultater.

Dr. Rachael Eckel er hudlege som har jobbet tett med Dr. Zein Obagi i Beverly Hills, hvor de har behandlet kjendiser i mange år. Vi tok også en prat med den vakre 33-åringen om hvordan man aller best kan ta vare på huden sin.

Nok søvn. Det er utrolig viktig at man sover nok. Kroppen og huden jobber med å reversere skader fra for eksempel frie radikaler ved å fornye celler og reparere bindevev mens vi sover. Søvn reduserer stresshormonet kortisol, som kan gi akne og urenheter. Nok søvn gjør at det er lettere å forebygge skader på celler og andre strukturer i huden om natten.

Sunn mat. Dr. Eckel mener bestemt at det å droppe sukker og raske karbohydrater gir en bedre hud. Prøv også å kutte ut salt og prosessert mat. Når du spiser mat med høyt sukkerinnhold, tas sukkeret direkte opp i blodet ditt og binder seg med proteinmolekyler – inkludert de du finner i kollagen og elastin, som er med på å holde huden stram og ungdommelig. Dessuten kan sukker og raske karbohydrater gjøre huden inflammatorisk som også gir urenheter og kviser.

God hudpleie. Å pleie huden på riktig måte med gode produkter er viktig og noe som gir raskere resultater.

ZO Skin Health Offects® Sulfur Masque er en effektiv og dyptvirkende maske til hjemmebehandling av fet og uren hud. Masken inneholder en kombinasjon av 10% svovel, kaolin og bentonitt som absorberer overflødig talg, samtidig som den virker på talgproduksjonen. Masken etterlater huden jevn og silkemyk.

© Hudhelse

ZO Offects™ Offects® TE-Pads Acne Pore Treatment bidrar til å begrense talg, kviseutbrudd og den vil fjerne døde hudceller. ZO TE-Pads inneholder 2% salisylsyre som reduserer talg og som motvirker tette porer som kan gi uren hud. De inneholder også planteekstrakter som reduserer og lindrer irritert hud. TE-Pads kan fint brukes til å forebygge og til å begrense uren hud.

© Hudhelse

ZO Skin Health Correct & Conceal ™ er utviklet for å behandle og kamuflere kviseutbrudd. Denne concealeren kamuflerer og bidrar til å bekjemper urenheter. Concealeren kommer i en praktisk størrelse slik at den er enkel å ha med seg i vesken.

© Hudhelse

For nærmeste klinikk se www.hudhelse.com