Den koreanske skjønnhetstrenden
© Anna Stokland og produsentene

Den koreanske skjønnhetstrenden

Vi har tatt et dypdykk i den koreanske skjønnhetstrenden som har tatt norden med storm!

Vi får ikke nok av våre koreanske søstres vei til plettfri hud. K-Beauty er kjent for å rendyrke de gamle skjønnhetsrutinene som har vært med på å gi asiatiske kvinner vakker hud à la The Kardashians, bare uten lag på lag med sminke. Vi har for lengst omfavnet alle de søte dukmaskene og gjort dem til en del av våre rutiner. Utvalget av K-Beauty blir stadig større i norske nettbutikker og prisene er som regel ganske rimelige. Ja takk, sier vi, og er for lengst forbi terskelen om at snegleslim er ekkelt å smøre i ansiktet.

For hvem vil vel ikke ha fløyelsmyk babyhud i voksen alder, hvis snegleslim er det som skal til? Men hvilke produkter består en koreansk hudpleierutine av? Vi gir deg oversikt!

Sneglefint

Bestselgerproduktene innen koreansk hudpleie består ofte av en veldig høy andel sneglesekret som skal tilføre mye fuktighet, slik at huden blir mer elastisk og gjennomfuktet. Masser inn en liten mengde etter rens og toner.

Ansiktskrem

MISSHA Super Aqua Cell Renew Snail Cream, hos Skinup.no, 399 kr.

Maskemagi

Det finnes ansiktsmasker for alt; ansikt, lepper, øyne og kropp. Er du i 20-årene, anbefales det å begynne med en maske som gir fuktighet. Har du passert 30 år, åpner det seg for mange andre muligheter, som for eksempel masker som jobber med kollagennivået i huden din eller fruktsyremasker som skal få frem gløden.

Ansiktsmasker

Erborian fuktmasker hos Vita, 69 kr.

Hovedessensen

Hva er egentlig essens? Enkelt forklart er det et trinn i hudpleien som gir enda mer fuktighet og næring til huden. Et slags ansiktsvann, som kan brukes etter en vanlig toner før du påfører ditt favorittserum. I likhet med serum består essens av konsentrerte næringsstoffer og de er derfor ofte kostbare.

Essens

All-In-One Essence, Hyggehos Skincity.no, 449 kr // Grow Tea Tree 95 Essence, Leegeehaam hos Skincity, 399 kr.

Serum

Er du en multitasker som alltid har dårlig tid, vil et oljeserum være noe for deg. Huden trenger både fuktighet og oljer, og disse produktene skal tilføre huden både den næringen den trenger og fuktighet uten at hudflaten blir fet og klissete. Velg et serum etter hvilket behov du har. Om huden føles stram og ujevn, vil et serum med gode C-vitaminer gjøre underverk, mens om huden er uren og fet, vil et serum med antibakterielle ingredienser fungere bedre, samtidig som den vil opprettholde fuktighetsbalansen i huden.

Serum

Pure Vitamin C, By Wishtrendhos Skincity.no, 449 kr // Propolis Light Ampule, COSRX hos Skinup.no, 289 kr.

Krystallklart

Yoga og meditasjon har for lengst gjort sitt inntog i våre liv og nå tilegner vi oss stadig flere av Østens tradisjoner. Krystaller er ikke lenger forbeholdt de alternative. Enten vi tror på krystallenes energier eller ikke, er det ingen tvil om at stadig flere av oss nå velger hudpleie med innehold av små krystallpartikler. Massasjeredskaper som jaderuller og Gua Sha har alltid vært del av skjønnhetsritualene til kvinner i Kina, og nå har vi i Vesten begynt å rulle også – i håp om en sunnere hud. Og i kombinasjon med den koreanske hudpleieregimet, vil en massasjesten gjøre underverk. Bare prøv selv!

Massasjeredskap

Face Glow Gua Shahos Pureyou.no, 349 kr.