© iStock

Nå kommer sola. Slik smører du deg sunt og trygt

Joda, du er sikkert flink til å bruke solkrem. Men vet du egentlig HVA du smører deg med?

Solen er bra for helsen vår i små mengder. Solvett handler ikke om å unngå solen helt, men å begrense mengden UV-stråling du utsetter deg for og spesielt unngå å bli solbrent. Store mengder UV-stråler kan blant annet føre til hudkreft, solforbrenning, raskere aldring av huden og nedsatt immunforsvar. Dette er viktige grunner til å smøre seg riktig, og ikke minst bruke en solkrem som beskytter deg på en god måte.

Hvordan beskytte huden best?

Risikoen for solskader i huden er stor om man påfører solkremen for sjelden eller i utilstrekkelig mengde. Solfiltre nøytraliseres på huden etter ca. to timer, og det er derfor viktig å beskytte seg jevnlig i løpet av dagen. Påfør rikelig mengde, og få hjelp til steder på kroppen det er vanskelig å komme til selv. Da unngår du blant annet en brent skulder eller en lyserosa rygg. Solstråler blokkeres ikke ved bruk av bare solkrem, så både skygge og klær er viktig for å beskytte seg ordentlig i solen. UV-strålene er sterkere i høyfjellet, og jo nærmere ekvator du er, desto sterkere er solen.

Hva bør en solkrem inneholde?

Sun Protection Factor (SPF) måler beskyttelse mot UVB-stråling (brent og rød hud). En god solkrem må gi ordentlig beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. ZO har solkremer som har fysiske og kjemiske filtre. De gir bredspektret beskyttelse mot skadelige, hudaldrende UVA-stråler og brennende UVB-stråler. De inneholder også fraksjonert melanin som beskytter huden mot den aldrende effekten HEV-lys har på huden. Beskyttelse fra dette lyset er spesielt viktig fordi vi daglig eksponeres for sollys, fluoriserende lys, LED-lys, smarttelefoner, datamaskiner

og nettbrett.

Colorescience Sunforgettable

Colorescience Sunforgettable er solkrem i pulverform, og dette produktet har gått en seiersgang i USA. Sunforgettable finnes i tre ulike farger, og har bredspektret solbeskyttelse med SPF 30 og SPF 50. Sunforgettable er anbefalt av «The American Skin Cancer Foundation.»

© Hudhelse

ZO Skin Health Oclipse® Smart Tone Broad-Spectrum SPF 50

Denne solkremen er designet for å tilpasse seg alle hudfarger ved hjelp av fargeperler som justerer seg til den enkeltes hudtone. Solkremen reduserer blant annet rødhet og irritasjon, og inneholder et 12 timers antioksidant-kompleks som beskytter mot frie radikaler.

© Hudhelse

ZO® OssentialTM Daily Power Defense

Dette serumet gir både DNA-reparasjon og antioksidantbeskyttelse. Serumet inneholder enzymer som forbedrer hudens evne til å reparere seg selv. Disse spesielle enzymene bidrar til å reparere skade forårsaket av blant annet UV-stråler og forurensing.

© Hudhelse

For nærmeste ZO-forhandler se www.hudhelse.com