© Getty Images

Nå skal du lufttørke ansiktet

Tørker du ansiktet sekunder etter du vasker det? Da bør du lese dette.

Det er mange eksperter som mener det å bruke et håndkle i ansiktet er med på å spre bakterier. Det virkelig litt rart at å skulle gå fra baderommet med et vått ansikt, men i følge enkelte dermatologer hjelper dette på huden.

"Klart det, hvis du har enkelte områder på huden med infeksjon og du bruker et håndkle der, for så å tørke ansiktet ditt kan dette smitte, sier Nick Lowe, en dermatolog fra Cranley Clinic via The Guardian. Han mener at å lufttørking vil unngå dette problemet. Han legger også til at det er smart å bruke et eget håndkle til kroppen, og et eget til ansiktet - da de ulike delene på kroppen har forskjellige bakterier.

En annen dermatolog mener det motsatte. Anjali Mahto mener at vi lever i en verden der vi er alt for redde for bakterier, men at man heller ikke trenger ikke dele håndkle med fremmede, sier han. "Man kan fint kan bruke ett håndkle på hele kroppen", i følge Anjali.
Han retter heller fingeren mot å bruke såpe i ansiktet - og sier at folk bør heller lese seg opp på hva som er riktig bruk av kremer og ulike sminkefjernere isteden for å være redde for å tørke seg etter vask.

Om du likevel velger å tro på Nick Lowe, kan du følge nettsiden Into The Gloss sitt tips om hvordan du går frem:

  • Rens ansiktet ditt med riktig rens for ditt ansikt og din hud
  • Etterlat huden våt
  • ... og så enkelt er det!

Det tar ca fem minutter før ansiktet har lufttørket. Kle på deg eller smør kroppen inn med en deilig fuktighetskrem mens du venter. I Asia, hvor K-beauty vokser, er dette tydeligvis en stor greie. Prøv det! Det skader ingen, og har du ikke tålmodighet kan du alltids gå tilbake til håndkle ditt. Bare sørg for å bytte det ut noen ganger i uken.

Kilder: The Guardian/Into The Gloss