hindbærkerneolie økologisk olie til hud og hår
© Ny ingrediens er 2020's store skønhedshit til hår og hud

Ny ingrediens er 2020s store skjønnhetshit for hud og hår

Årets mest ettertraktede olje består av en naturlig ingrediens som faktisk vokser i de fleste norske hager og skoger.

Acai, argan og trollhassel. Ofte består skjønnhetspleien av ingredienser med sjeldne navn og minst like eksotiske opphav. Det gjelder imidlertid ikke årets mest etterspurte ingrediens, som er så vanlig og tilgjengelig at mange har den voksende i sin egen hage.

Trendy bringebær

Bringebærolje er det nye IT-produktet i skjønnhetsverdenen. Bringebærkjerner i presset form er fulle av essensielle fettsyrer, linolsyre, oljesyre, samt A- og E-vitamin. Alt dette er med på å fukte huden og styrke dens barriere. Men den største grunnen til bringebæroljens store popularitet er oljens høye innhold av antioksidanter. Dermed vil et lag bringebærolje under solkremen gi enda bedre beskyttelse mot solens sterke stråler, ettersom smørbare antioksidanter kan hjelpe til å minske effekten av den skadelige strålingen som oppstår i kontakt med solstrålene. Når vi smører huden med antioksidante
menes det at de frie radikalene som finnes i bringebærfrøene vil sette seg på antioksidantene i stedet for hudens celler. Dette beskytter huden mot tidlig aldring og pigmentflekker. Du kan også bruke oljen dersom du har problemer med tørt hår eller en kløende hodebunn. Bringebærfrøolje har nemlig både fuktende og lindrende egenskaper.

Derfor hører vi om bringebærkjerneolje først nå

Nå som bringebær er så utbredt på våre breddegrader kan man lure på hvorfor vi hører om oljen først nå. Det er nemlig kun et par år siden teknologien for å utvinne oljen fra frøene ble utviklet. Dette er heldigvis mulig nå, og derfor vil vi pleie huden med 2020’s mest trendy olje. Du kan blant annet finne en prisvennlig variant nederst på siden.