Fet eller uren hud? Ny rensemetode med olje gir ren hud
© Anna Stokland

Ny populær rensemetode du bør teste

Sliter du med uren hud? Denne rensemetoden med olje er den nye snakkisen, og kanskje redningen!

Ofte kan en fet og glisende hud by på frustrasjon - spesielt når den akkompagneres av irriterende urenheter. Av frykt for å påvirke huden ytterligere i feil retning, unngår de fleste oljeholdige produkter og tyr i stedet til produkter som i lengden vil tørke ut huden.

Men ifølge internettets nyeste snakkis, som både applauderes av Huffingtonpost.com og Stylecaster.com, er dette en stor feil. Et renseprodukt med olje kan nemlig bidra til å balansere uren og fet hud.

Heldigvis finnes det én positiv ting med aknehud, nemlig dette!

Metoden, som har fått navnet Ocm (Oil cleansing method, red.), har brakt tusenvis av jenter til tastaturet, og det for å beskrive hvor fantastisk metoden fungerer for dem.

Slik gjør du:

Fordel omtrent en spiseskje olje i håndflatene, og massere deretter oljen inn i ansiktshuden. Etterpå skal du rense av oljen med en varm, oppvridd ansiktsklut, som fjerner oljen og gir en mild og daglig eksfoliering. Denne metoden gjentas én gang til, slik at du påfører olje to ganger og renser det av to ganger. Dette vil etterlate en helt ren og myk hud, som verken føles stram eller tørr i det hele tatt.

Derfor virker det:

Olje er spesielt effektivt for å løse opp all slags skitt, sminkerester, silikonprodukter og solkrem, og fukter samtidig huden underveis. Når fet hud blir tørr, vil den ofte reagere med å produsere mer talg for å holde fuktigheten i huden balansert, hvilket fører til fler urenheter, tilstoppede porer og etterhvert kviser. Derfor er det en god grunn til å skifte ut den tynne, skummende rensen med en mildere og mer fuktgivende variant.

Har du mot til å prøve ut den nye rensemetoden, anbefaler vi at du enten bruker arganolje, søt mandelolje eller jojobaolje. Er huden din ekstra fet, kan du gjerne velge en nypekjerneolje eller castorolje - som begge har antibaktrielle egenskaper.

Her er aftersun-oljen vi elsker!

Alternativt:

Hvis du vil unne deg ekstra selvpleie, anbefaler vi Oil obsessed total cleanse fra Bare Mineralssom skånsomt fjerner sminke og produktrester, og etterlater en fuktet og velpleid hud, eller den litt rimeligere Ceramide Replenishing Cleansing Oil fra Elisabeth Arden som løser opp urenheter og fukter huden samtidig som den fjerner sminken (vår favoritt). Med disse oljene slipper du å tørke ut huden hver gang du fjerner sminken.