Derfor trenger huden din de gode bakteriene
© Anna Stokland og produsentene.

Derfor trenger huden din de gode bakteriene

Hørt om probiotisk hudpleie?

Når man snakker om probiotika, er det oftest i forbindelse med noe så usexy om tarmflora, men ny forskning har vist at du også kan få en god effekt av å smøre probiotika direkte på huden.

Hva er Probiotika? Probiotika er mikrober eller bakterier som er bra for huden din og ved å tilføre dem i hudpleien blir det overtall av de gode mikrobene, slik at det ikke er plass til de dårlige, noe som gir en vakrere og mer velbalansert hud. Det er mange faktorer som kan skape ubalanse i huden, derfor har flere skjønnhetsmerker begynt å tilsette probiotika i produktene sine.

Mange hudeksperter mener dessuten at hudproblemer er et symptom på at det er en ubalanse - en betennelse i huden, og nettopp derfor er det viktig å tilføre probiotiske ingredienser i kremene og hudpleierutinen som skal bidra til en sunn og frisk hud.

Esse Aurelia Probiotica Skincare

Hudpleiemerker som Esse Probiotic Skincare og Aurelia har vunnet mange priser for sin innovasjon, og fokuserer på hvordan den indre bakteriefloraen ofte er årsaken til betennelser som gir stressutslett og eksem. Vi vasker bort mikrober, som huden trenger for opprettholde en sunn overflate. Det er derfor ingrediensen probiotika i hudpleie er den nye x-faktoren som skal redde oss fra påkjennelser fra antibiotika, kosmetikk og såper.

Det australske merket Esse skiller seg ut ved å ha lansert det første serumet noensinne med levende probiotiske mikrober. Vi liker spesielt «Protect Oil» fra Esse, som er et tynt serum som kan brukes under dagkremen. Det skal danne et beskyttende lag på huden når den eksponeres for UV eller frie radikaler. Serumet skal også bidra til å øke mikrosirkulasjonen i huden og sørge for at næringsstoffene når frem til hudcellene. Resultatet er en beskyttet, velpleid og fuktet hud.

Vi er også helt avhengig av rensen fra det britiske merket Aurelia, som renser huden uten at den etterlates tørr eller uren. Med i forpakningen føler også en klut som kan brukes til å vaske bort skitt og smuss, i tillegg dufter produktet helt himmelsk.

Protect Oil, Esse, 530 kr // Miracle Cleanser, Aurelia, 519 kr.

Elemis Elizabeth Arden mask

To andre produkter som inneholder probiotiske bakterier er dukmasken fra Elizabeth Arden og ansiktsoljen fra Elemis. Også helt fantastiske produkter som passer til alle hudtyper.

Superfood Facial Oil, Elemis, 779 kr // Probiotic Boost, Skin Renewal Biocellulose Mask, Elizabeth Arden, 4 stk for 420 kr.