Slik unngår du pigmentflekker

Dagkremen din kan gjøre mer skade enn nytte. Dette bør du vite!

© Olivia Frølich
1 / 5

Dette høres ut som en skjennepreken, men er kun ment godt. Slurver du med solfaktor, vil pigmentbarten komme sterkt tilbake. Kanskje favorittkremen din gjør huden din ekstra solsensitiv uten at du vet det? Her er tre ting du bør være oppmerksom på:

Duft gir flekker.
2 / 5

Duft gir flekker.

Nå for tiden elsker vi å bruke dufter. Alkoholrike parfymer tørker ut huden, og skaper grunnlag for at pigmentflekkene kommer lettere.

Parfymer som markedsfører seg som rene og naturlige inneholder ofte aromatiske ingredienser, som bør unngås på hud der solen treffer. De viktigste er sitrusoljer som bergamott, lime, mandarin og appelsin.

Tips: Spray parfymen på nakken i stedet for bryst og hals, og vent med å bruke parfymerte bodylotions til solen har gått ned.

Parfyme fra Tory Burch, 664 kr // **Parfymeolje fra Byredo, 609 kr // **Parfyme bodylotion fra Dior, 480 kr.

Les også kjendisfrisøren beste tips om bobfrisyren

Sjekk for A-vitamin eller retinol.
3 / 5

Sjekk for A-vitamin eller retinol.

A-vitamin, eller retinol, er nøkkelingrediens i serier som lover en hudforberding. A-vitamin har god dokumentert effekt, og er damers beste venn når det gjelder anti-age. Men denne ingrediensen kan også gjøre huden mer solsensitiv, og få den til å flasse. Så bruker du en retinolholdig krem, bør du alltid bruke solfaktor over.

Tips: Enkelte typer A-vitamin er sterke, og derfor ikke produktet du shopper over nett for å spare penger. Er det derimot merkets egen nettbutikk som fører det, kan du regne med at produktet og styrken er trygg.

Super Retinol Concentrete fra Excuviance, 559 kr.

Den tynne kremen fra Excuviance øker cellefornyelsen, minimerer rynker og jevner ut hudtonen gradvis. Den bør påføres om kvelden, under din nattkrem. Begynn å bruke den 1-2 ganger i uken, og øk gradvis.

LES MER: Vi har testet vidunderskrubben for deg!

Inneholder den glycolsyre?
4 / 5

Inneholder den glycolsyre?

Ordet er synonymt med ordet glød fordi de gir synlige resultater – lett å bli hektet på spør du oss.

Den sliper hudens øverste lag, og renser porene for talg, og tørr hud som ser ut som gammel brunfarge. Har du en maske som lover glød, og som prikker litt på huden inneholder den sannsynligvis glycolsyrer.

Tips: Syrene gjør hudens øverste lag surt. Noe som enkelt forklart betyr at når du svetter, økes faren for forbrenning og pigmentering. Så dropp solingen eller treningsøkten rett etter du har brukt en glødgivende maske med glycolsyre.

Serum fra REN, 549 kr // Maske fra Caudalie, 304 kr // Maske fra Dermaceutic, 570 kr.

Konklusjonen er...
5 / 5

Konklusjonen er...

... bruk alltid solkrem om sommeren!

PS!

Denne solkremen fra Dermalogica er helt genial og virker bekjempende mot aldring og strammer opp huden.

Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery SPF 5o, 940 kr.