© zara

Så enkelt kan du stramme opp huden i ansiktet - helt naturlig

Kate Moss og Bella Hadid gjør det. Marilyn Monroe gjorde det også. Og alt du trenger er en bolle med vann og isbiter.

Marilyn Monroe startet dagen med å dyppe ansiktet i et isbad – og siden den gang har supermodeller som Kate Moss og Bella Hadid tatt i bruk trikset. Et isbad er så godt som gratis, og strammer ikke bare huden – du får også en fantastisk glød, og hevelser og porer reduseres.

Når huden utsettes for ekstrem kulde i en kort periode, stiger blodet til overflaten av huden, noe som forklarer den sunne gløden du får rett etter et isbad. Så det er ikke bare du som våkner når du dypper hodet i det kalde vannet, det er huden din også. I tillegg kan det bidra til å redusere rødhet i huden, da kulden får de små blodårene til å trekke seg sammen.

Det er også verdt å vite at kuldeterapi er betennelsesdempende, noe som betyr at et isbad kan ha god effekt på hud som lider av enten akne eller rosacea.

Hvor ofte bør jeg gi ansiktet mitt et isbad?

Let’s face it. Selv om det ikke tar lang tid – og selv om du enkelt kan gi ansiktet ditt et isbad hver dag, er det de færreste av oss som kommer til å gjøre det til en daglig greie. Men prøv å ta deg tid minst et par ganger i uken – og alltid før en festlig anledning når du kanskje vil at huden din skal gløde litt ekstra.

Slik gjør du det:

Det er akkurat så enkelt som det høres ut å lage et isbad for ansiktet. Fyll en pose med isbiter i en bolle og hell kaldt vann over. Dypp deretter hodet i bollen og hold pusten i 20-30 sekunder. Etter dette klapper du ansiktet tørt med et håndkle, og så er du klar for de neste stegene i hudpleierutinen din.