Sensitiv hud? Prøv disse gode solproduktene!

Visste du at sart hud trenger ekstra beskyttelse mot solen – året rundt? Her er kremene huden din garantert vil både tåle, og elske!

Sol er bra for helsen i små mengder, men det er viktig å unngå å bli solbrent. Solbeskyttelse bør brukes året rundt, og spesielt nå om dagen når man tilbringer mer tid utendørs - enten på fjellet eller i varmere strøk.

Alle hudtyper blir sarte og mindre motstandsdyktige av solen, og dersom du allerede har en sart, tørr hud eller lett eksem er det ekstra viktig å ta vare på huden. Det er lurt å være litt skeptisk mot innholdet som finnes i en god del solkremer på markedet, og å velge en solkrem som er tilpasset hudtypen din.

Sol og sjøvann har vist å ha en gunstig effekt på tørr, irritert hud og lett eksem, og mange opplever at det blir bedre om sommeren. Men ikke glem at den ultrafiolette strålingen kan være svært skadelig, og at du derfor ikke bør oppholde deg i solen uten beskyttelse.

Har du veldig ømfintlig hud, bør du bruke en solkrem med meget høy beskyttelsesfaktor. Du bør også helst unngå å bli svett - noe som kan starte en hudirritasjon og utløse enda mer irritasjon.

Det kan dessuten være lurt å kjøpe en ny solkrem hvert år på grunn av utløpsdatoen.
Nyheten A-DERMA Protect AD er en skreddersydd solkrem til irritert hud og lett eksem, samt meget sart og tørr hud hos barn og voksne. Den brukes både i ansiktet og på kroppen, og gir ekstra høy beskyttelse og toleranse til selv de mest sarte hudtyper.

Den unike solserien A-DERMA PROTECT består av produkter som sikrer en tredobbelt beskyttelse, og har en fuktgivende og nærende konsistens som trenger raskt inn i huden.

A-DERMA PROTECT SOLSERIE:

 • 1. Gir beskyttelse av huden
  PROTECT-serien gir bredspektret UVB-UVA-beskyttelse, med patentert solfilterkompleks. Den sørger for at huden gis meget høy beskyttelse, har en langvarig effekt, og har høy toleranse. Solkremen er vannfast.
 • 2. Styrker hudbarrieren – unikt på markedet
  Etter 7 års forskning har A-DERMA fått patentert den aktive ingrediensen Rhealba® havrekimolie. Den inneholder molekylet Barriestolide® - som er et innovativt stoff som styrker hudens barriere i sollys. Unikt på markedet.
 • 3. Bevarer cellene
  Innholdet av Rhealba® havrekim olje i produktene sørger dessuten for å styrke det cellulære forsvaret.

  Fremgangsmåte:
  Solkremen fordeles på huden i et jevnt lag, innen du utsetter deg for soleksponering. Bruk rikelige mengder (en stor håndfull), og husk å påføre solbeskyttelse ofte (ca. hver 2. time) - spesielt etter bading.

Råd ved soling

 • Bruk en solkrem med høy faktor og med organisk/fysisk solfilter. Studier har vist at de som bruker solfaktor 15 eller høyere har mindre risiko for føflekkreft enn de som bruker lavere faktor.
 • Unngå direkte sol mellom kl. 12 og kl. 15. Unngå også for lange opphold i solen, selv ved hjelp av solbeskyttelse.
 • Klær og skygge gir den beste beskyttelsen mot UV-stråling, og det finnes lycra-badetøy med solfaktor til barn. Små barn bør ikke utsettes for direkte sollys. Selv om barna ikke oppholder seg direkte i solen, er det en god regel å beskytte mot gjenskinn fra vann og sand: ved å smøre solkrem på kinn, nesetipp og håndryggen.
 • AFTERSUN
  Beskytt huden også etter du har vært ute i solen. A-Derma Protect AH aftersun lotion er en nyhet som inneholder Rhealba® havrekim olje og hyaluronsyre som gjenoppbygger hudbarrieren, roer ned huden og kompenserer for tap av fuktighet etter soling.
 • Husk å drikke nok vann!

Kilder: A-Derma, Norges Astma- og Allergiforbund, Kreftforeningen.

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio.