Seks feil som gir deg rød og irritert hud
© Anna Stokland / Issey Mieyake SS17

Seks feil som kan gi deg rød og irritert hud

Hvis du har rød og irritert hud bør du unngå disse seks feilene som gjør huden din enda verre

Hvis du har sensitiv hud kjenner du til problemene med med rød og flassete hud som krever mange lag med foundation for å se fin ut.

Rødhet kan oppstå av flere grunner, så derfor har vi funnet de seks vanligste feilene mange gjør som irriterer huden ytterligere.

Du behandler ikke den virkelige årsaken til irritasjonen

Selv om det er mange kremer som lover å berolige din røde hud, er det viktig å vite nøyaktig hva din rødme skyldes.

Rødhet som forårsakes av tørrhet må behandles med kremer med høyere innhold av hyaluronsyre. Rødhet forårsaket av hudsykdommen rosacea krever medisinsk resept eller laserbehandling.

Dersom du mistenker rosacea bør du snakke med legen din og få en henvisning til en hudlege.

Du bruker feil renseprodukt

Det er alltid viktig å rense huden - spesielt om kvelden, men hvis du bruker en sterk rens kan huden bli ytterligere irritert og betent. Hvis huden føles stram og irritert etter at du har renset ansiktet kan dette være tilfelle, og du bør da vurdere å skifte produktet.

Et godt tips er at jo mer produktet skummer, jo mer dehydrerende er det. Prøv derfor å gå for sulfatfrie ansiktsrenser, da de er mindre dehydrerende.

Du bruker for mange eksfolierende produkter

Ansiktsskrubber og produkter med eksfolierende fruktsyre kan irritere den allerede delikate huden, og faktisk forstørre de øvre blodkarene som kan gi rød hud.

Produkter

Istedenfor å beskytte huden ødelegger du dens beskyttende barriere

Husk å fokusere på å bygge opp hudens beskyttende barriere. Let derfor etter seramidbaserte pleieprodukter som kan gjøre huden mindre betent og rød.

Naturlige produkter er ikke nødvendigvis bedre enn medisinske produkter

Mange foretrekker naturlige produkter over produkter som inneholder forskjellige kjemiske sammensetninger, men dette er ikke alltid en god idé.

Selv om et produkt er basert på naturlige ingredienser, kan pH-verdien fortsatt være feil i forhold til huden din, noe som vil føre til enda flere problemer.

Skyldes irritasjonen din rosacea, er det en god ide å følge legenes råd og bruke de foreskrevne produktene som er skreddersydd til din følsomme hudtype og dine behov.

Solen gjør det ikke bedre

Noen vil forsøke å skjule den røde huden ved å sole seg til en brunfarge istedenfor, men soling vil bare forverre rødheten - spesielt hvis den skyldes rosacea.

Har du rødhet, så hold deg i skyggen og bruk daglig solfaktor - helst SPF 30.