© Maybelline NYFW

Ni produkter som redder vinterhuden

Gode hudpleierutiner gjør underverker for tørr vinterhud

De fleste sliter med tørr hud, tørre lepper, tørt hår og flisete negler i vinterhalvåret. De store temperaturforandringene vi hele tiden utsetter huden for når vi går ut i kuldegrader og inn i varmegrader gjør at fuktighetstapet er mye større på denne tiden av året. I tillegg fører fyring til et mye tørrere inneklima, som også påvirker huden negativt. Men det finnes løsninger, og en god hudpleierutine gjør underverker for den tørre vinterhuden.

Fukt og fett

Fuktighet er viktig for å slukke tørsten til huden, mens fettet hjelper til med å holde på fuktigheten og virke som en beskyttende hinne.

Hovedregelen er at man trenger mer næring og fett om vinteren enn om sommeren.

Den vanligste feilen er at man bruker den samme hudpleierutinen om vinteren som om sommeren. Siden huden forandrer seg trenger man ofte en annen krem som er tilpasset hudtilstanden huden befinner seg i. Med gode kremer som er tilpasset huden kan man beskytte hudbarrieren og dermed også motvirke sensitivitet som kan oppstå ved uttørring om vinteren. Bruk gjerne en ekstra rik nattkrem. Det er om natten huden er mest mottakelig for virkningsfulle kremer.

Denne kremen gir masse fukt og fett og passer godt som både natt- og dagkrem. Klikk her for nettbutikk: Weleda Skin Food, kr 99.

© Blush.no

En nattmaske som gir masse næring og fuktighet kan redde den vintertørre huden. Klikk her for nettbutikk: L'Oréal Paris Nutri Gold Extraordinary Cream Mask, kr 119

© Blush.no

Denne tykke balmen redder selv den tørreste huden. Klikk her for nettbutikk: Declêor Aromessence Mandarine Smoothing Night Balm, kr 729.

© Blush.no

Husk å peele huden

Hvis du opplever veldig tørr hud nå om vinteren, bør du investere i en effektiv og skånsom peeling. På den måten vil du fjerne døde hudceller og gjøre at de aktive ingrediensene i kremen lettere trenger inn i huden. Døde celler som blir liggende på hudoverflaten vil redusere effekten av produktene du bruker, og dermed opprettholde en tørr følelse i huden.

Bruk en maske

En god maske kan også tilføre huden den ekstra fuktigheten som den trenger om vinteren. En ansiktsmaske har mange av de samme effektene som en ansiktskrem - pluss litt til. Masker gir raskere resultat enn kremer fordi de inneholder høyere konsentrasjoner av de aktive stoffene. En god maske tilfører fuktighet og næring, og enkelte masker kan man til og med sove med. En skrubb og en ansiktsmaske anbefales fra to til tre gagner i uken, avhengig av hva slags hudtype du har.

Denne peelingkremen gir glød til gusten vinterhud. Klikk her for nettbutikk: Exuviance Triple Microdermabrasjon Face Polish, kr 499.

© Blush.no

Denne peelingkremen er så mild at alle kan bruke den og etterlater huden myk og jevn. Klikk her for nettbutikk: Dermalogica Gentle Cream Exfoliant, kr 475.

© Blush.no

Denne masken etterlater huden fuktet og myk. Bruk den natten over for å gi huden en ekstra boost. Klikk her for nettbutikk: Clinique Moisture Surge Overnight Mask, kr 355.

© Blush.no

Denne masken gir mye fuktighet til dehydrert hud. Klikk her for nettbutikk: Clarins Hydra Quench Cream-Mask, kr 299.

© Blush.no

Hudtype er ikke det samme som hudtilstand

Husk at hudtype er genetisk arv fra mor og far, mens hudtilstand er avhengig av ytre faktorer, for eksempel årstid, UV-stråling, forurensing, sykdom, medisiner, hormoner, stress, luftkvalitet og hvilke hudprodukter du bruker, blant annet. Hudtypen vår kan måles etter hvor høy talgproduksjonen er. Overaktive talgkjertler gir fet hud, og underaktive talgkjertler vil gi en tørr hud. Hudtypen vår kan ikke endres, men heldigvis kan den korrigeres ved hjelp av gode produkter, og hudens tilstand.

Hudens tilstand vil ofte forandre seg flere ganger i løpet av et år. Det kan derfor være lurt å evaluere huden din med jevne mellomrom. Mest sannsynlig er det ikke nødvendig å bytte ut alle produktene dine, men det kan lønne seg å bytte ut noen etter hvert som hudens behov endrer seg.

Dehydrering er blant annet en tilstand som forårsakes av indre og ytre faktorer som for eksempel årstid, lite vanninntak, for mye kaffe og gale produkter. Huden føles tørr, kan ha fine linjer, og den føles lite elastisk. Det er ganske vanlig å ha en kombinasjon av fet hud og dehydrert hud, mange opplever også at de har tørr og dehydrert hud samtidig. Dehydrert hud gir som ofte god respons på behandling.

Bruk fuktighetsserum

Hvis du er veldig tørr i huden om vinteren, bør du bruke et fuktighetsserum under dagkremen. Et serum vil tilføre ekstra fuktighet i dybden. Hyaluronsyre er en ingrediens som har evnen til å binde tusen ganger sin egen vekt i vann. På den måten kan en slik ingrediens i både serum og fuktighetskrem sørge for å holde hudlagene godt gjennomfuktet. Denne ingrediensen er en av de viktigste å se etter i kampen mot tørr hud.

Dette serumet gir ekstra næring til huden samtidig som det gir masse fuktighet. Klikk her for nettbutikk: L'Oréal Paris Skin Perfection Serum, kr 139.

© Blush.no

Denne oljen er perfekt for dehydrert og aldrende hud samtidig som den fungerer godt mot strekkmerker og arr. Klikk her for nettbutikk: Bio-Oil, kr 99.

© Blush.no