De beste tipsene for sensitiv hud

Her er 6 ting du må vite!

Du har kanskje en bestevenn som hele tiden skryter av et såkalt mirakelprodukt som har gitt henne fantastisk hud? Dette fantastiske skjønnhetsproduktet lover plettfri, glødende hud - og du bestemmer deg for å teste - men i løpet av kort tid begynner ansiktet å svi og huden får røde flekker. Da kan huden din være sensitiv.

Det er nemlig ikke slik at alle produkter passer like godt for alle, og sensitiv hud kan bli betent dersom du påfører et produkt som inneholder parfyme eller ingredienser som f.eks alkohol.

Enten du sliter med vedvarende utslett, kviser, hyppig solbrenthet eller flassing og kløe, krever sensitiv hud litt ekstra omsorg og beskyttelse. Noen mennesker er utsatt for allergiske reaksjoner fra ulike kjemikalier eller stoffer, mens andre sliter med rød, varm og stram hud.

Kjenner du deg igjen?

Her er 6 tips for deg med sensitiv hud:

1. Velg uparfymerte produkter. Mange parfymer i kremer og såper kan være irriterende for sensitiv hud. Sats på produkter som er merket med "uparfymert" på etiketten. Husk at vaskemiddel ofte har parfyme i seg, så det kan være lurt å prøve vaskemidler fra naturbaserte merker.

2. Dropp produkter med fargestoffer. Mange kroppspleieprodukter - inkludert lotion, såpe, sjampo og vaskemiddel - inneholder sterke fargestoffer for å få et mer tiltalende utseende.

3. Styrkende ingredienser. Personer som har sensitiv eller hypersensitiv hud bør bruke barriereoppbyggende ingredienser og produkter med fuktighetsfaktorer som styrker hudbarrieren. I tillegg bør produktene inneholder antiinflammatoriske ingredienser som reduserer rødhet, varme og irritasjon.

4. Hold deg unna alkohol. Produkter som inneholder alkohol - etanol (eller "etylalkohol") - kan forårsake hudirritasjon eller allergisk reaksjon på sensitiv hud. Det er også verdt å merke seg at ved å begrense inntaket av alkohol kan du forbedre hudkvaliteten.

5. Test først! Når du skal bruke et nytt produkt bør du alltid først gjøre en liten test på et lite område, som for eksempel bak øret eller på underarmen. Vent minst 24 timer for å se om du oppdager irritasjon, rødhet eller andre reaksjoner.

6. Velg produkter som er spesielt tilpasset sensitiv hud. Velg milde og ikke-irriterende produkter for huden din, slik som den nye serien til Elizabeth Arden PRO: "Sensitive Skin". Linjen inneholder klinisk beviste produkter for sensitiv hud, spesielt utviklet for å berolige og gjenoppbygge en sart hudtype.

Produktlinjen inneholder en cleanser som kan brukes daglig, et mildt serum som gir fuktighet og virker beroligende, samt eksfolierende peel pads for en frisk glød, i tillegg til kremen "SOS Complex" som inneholder antioksidanter og beroligende ingredienser. En uavhengig klinisk studie viste at de nye Elizabeth Arden PRO-produktene for sensitiv hud ble godt tolerert av testpersonene, med effektive resultater (synlig redusert rødhet og pigment).

Les mer på ElizabethArdenPRO.no.