Slik beskytter du huden i sommer

Skjønnhetsredaktørens favoritter fra ZO Skin Health og tips til hvordan du bruker produktene!

Sommeren er årets beste sesong – svale kvelder, lyse netter og lange dager på stranda gjør godt for kropp og sjel. Håret blir lysere, huden jevnere og man føler seg litt ekstra fin i sommerkjolen som har hengt bakerst i garderobeskapet gjennom en lang vinter.

Sol og sommer handler ikke bare om gyllen hud, varmegrader og sand mellom tærne, men også om farlig stråling og tidlig aldring. Solen sender ut skadelige stråler, som det er viktig å beskytte seg mot. Dette er regelen; UVB-stråler kan gi solbrenthet og overflateskader på huden, mens UVA-stråler trenger dypere ned i huden, og kan føre til for tidlig aldring.

Derfor er det viktig å velge en solkrem med stabilte filtre som ikke brytes ned av sollys og smelter bort av varme. Visste du at UVA-stråler er så sterke at de kan passere glass og skylag? UVB-strålingen vil være størst når solen står høyt på himmelen. Den beste beskyttelsen mot disse strålene er derfor å holde seg unna direkte sol i timene mellom 12 og 15, men er du på stranda og helst vil ha mest mulig ut av sommerdagene dine, er det viktig at du smører deg inn godt.

I redaksjonen er vi ekstra påpasselig med gode solprodukter, og Costumes skjønnhetsansvarlige Sonia Uppal har lagt sin elsk på Sheer Fluid Broad Spectrum Sunscreen SPF 50 og ZO Gel Sunscreen Broad-Spectrum SPF 50 fra ZO Skin Health akkurat nå.

ZO Sheer Fluid Broad Spectrum Sunscreen SPF 50 er utviklet for daglig beskyttelse med rene mineraler som smelter inn i huden og under sminken. Den passer til alle hudtoner og etterlater et naturlig resultat. Den beskytter også mot HEV- og IR-A lys, og inneholder 22 prosent sinkoksid i en ny formulering, som sørger for at den er helt gjennomsiktig og ikke etterlater en hvit hinne på huden. Den bidrar også til å styrke hudbarrieren og Inneholder ZO sin eksklusive 12 timers langtidsvirkende antioksidantbeskyttelse mot frie radikaler med vitamin A, C og E.

Alle områder solen treffer bør smøres godt inn, men som regel er det viktigst å beskytte ansikt, hals og bryst, som oftest er mest utsatt for sol.

ZO Gel Sunscreen Broad-Spectrum SPF 50 har en mer gelebasert konsistens, som jevner ut hudtonen. Den beskytter også mot UVA, UVB, HEV- og IR-A lys. Inneholder et eksklusivt antioksidant- og plantestamcellekompleks, som skal bidra til beskyttelse mot miljømessige skader, samt antioksidantene A, C og E som frigis i løpet av 12 timer. Siden den er vann og svetteresistent, kan du trygt bruke den på stranda, men husk å smøre på et nytt lag etter 40 minutter dersom du bader eller trener.

Ekstra glød

– Et helt genialt triks som jeg har sverget til i over lenger tid, er å bruke et ekstra beskyttende produkt under solkremen, for å unngå kviser og tørr hud, som ofte er et resultat av for mye sol og varme. Brightalive™ fra ZO Skin Health er utviklet for å forebygge ujevn hudtone, redusere mørke flekker og gi en jevn hudfarge med en sunn glød som varer. Genialt produkt om sommeren under solkremen, slik at det ikke blir så mye å reparere når høsten kommer. Den kan både brukes under solkrem og som nattkrem.

Brightalive™ fjerner skånsomt døde hudceller og overflatepigment, samtidig som den virker antiinflammatorisk og lindrende.

– Jeg får veldig lett kviser etter for mange timer i solen, og selv om huden kan føles fet på overflaten, er det oftest dehydrert i lagene under. Derfor er det viktig å bruke et produkt som holder huden i balanse.

Brightalive™ fra ZO Skin Health kan kjøpes HER.

Takket være et patentert 12-timers leveringssystem, sørger Brightalive™ for å beskytte huden mot frie radikaler. Målrettede ingredienser fremmer DNA-reparasjon og fukt- og lipidbalansen gjenopprettes i huden.

Ikke glem hender, føtter, hals og ører når du smører deg. Husk at du også kan bli solbrent i hodebunnen. Beskytt deg med hårprodukter som hårgelé eller hårspray med solfaktor. Skjerf og hatter beskytter aller best når solen er på sitt sterkeste. Prøv Broad-Spectrum Sunscreen SPF 50 for full beskyttelse på kropp, spesielt knær og albuer.

Kampanje

I hele juni har ZO Skin Health kampanje på de fantastiske solkremene og Brightalive. Når man kjøper 1 av solkremene + Brightalive får man i en lekker ZO Beach bag med 15 ml Sunscreen + Primer og en Brightening Sheet Masque i gave, til en samlet verdi på kr. 647 + bag.

Finn nærmeste klinikk og les mer https://zoskinhealth.no/[HER.](https://zoskinhealth.no/)

Kampanjen kan kjøpes i nettbutikken HER.

ZO Skin Health har et bredt utvalg av produkter som passer til ulike hudtyper. Prøv også merkets Sunscreen + Powder, et genialt to-i-ett produkt som både gir solbeskyttelse og jevner ut hudtonen, spesielt fin å bruke på stranda hvis du har rødheter du ønsker å dekke over.