Gjør huden din julebordsklar med mikrodermabrasjon
© Anna Stokland / Isabel Marant FW17

Slik får du glød i huden til festsesongen

Julebordet står dekket og klart, men huden spiller ikke helt på lag. Da bør du prøve dette!

Partysesongen er her, og festlighetene står for tur, men timingen passer aldri ettersom at det skjer mye på en gang - og som alle vet så synes stress både på huden og på håret.

Huden forteller om helsen din, og en stresset førjulstid kan føre til både gusten, trøtt og dårlig hud. Det vi skulle ønske oss er en magisk trylleformel som gjør huden festklar på 1-2-3, og tipset nedenfor er faktisk ikke så langt unna.

Skjønnhetstrend: Dette er boblemasken alle snakker om i høst!

Magien heter mikrodermabrasjon, og er egentlig et litt mer fancy ord for peeling. Men forskjellen er at behandlingen tilpasses ulike hutyper, og kan enten utføres med fysiske små mikrokorn eller ved hjelp av en superfin diamantsliper som sliper vekk det ytterste hudlaget. Felles for dem er at huden fornyes ved at det ytterste døde hudlaget "slipes vekk", og den nye friske huden får sjansen til å stråle.

Har du fått med deg? Gigi Hadid lanserer egen sminkekolleksjon!

Mikrodermabrasjon utføres profesjonelt hos en hudpleier, enten som en behandling alene eller som en del av en større behandling. Den passer for de fleste hudtyper (med mindre du lider av alvorlig acne eller rosacea) og kan forbedre problemer som rynker, pigmentflekker, sorte prikker og andre uregelmessigheter i huden. Opplever du at porene dine tilstoppes, er denne form for peeling helt prima.

Les også: Tørr og sensitiv hud? Her er redningen!

Er det én ting du muligens skal legge inn i førjulsbudsjettet i år, så er det en liten tur til hudpleieren. Bare én behandling vil gjøre huden din mindre gusten og langt mer julebordsklar, og sørger også for at du får optimalt utbytte av produktene du bruker hjemme.

Se på det som en julegave til deg selv og huden din!