maske for tørr hud
© @Bellahadid @Joansmalls

4 feil du bør unngå når du bruker maske

Ser du ingen forskjell etter å ha brukt ansiktsmaske? Sjekk om du ikke gjør denne feilen!

Masken er kanskje den morsomste, og mest effektive trenden innen skjønnhet akkurat nå.
Den kan nærmest redde huden dagen derpå og etterlate uendelig med glød, men hvorfor investere i et askepottprodukt om det ikke holder til forventningene. Her er 4 ting du bør tenke på før du går på maskeradeball på badet!

Derfor er nattmaskene late jenters redning.

maske for tørr hud
© @Bellahadid

1. Første bud - rens huden

Det samler seg masse smuss og fett på hudoverflaten i løpet av en dag, spesielt om du bor i sentrum. Renser du huden før påføring vil masken trekke bedre inn, og virke dypere. Innlysende tenker du, men lett å glemme!

maske for tørr hud
© @joansmalls

2. Du bruker feil maske

Alle har vi masker liggende i baderomshylla når vi er klare for en spatid, men ta en titt på huden din og kjenn etter hva den trenger, og ikke bare bruk en vilkårlig maske. Kanskje en mild skrubb før fuktighetsmasken er best om du ikke har skrubbet huden på lenge, eller slurvet med å rense. Det beste er å forhøre seg med en hudterapaut, så får du akkurat den pleien huden din trenger.

Trenger du litt guiding?De beste ansiktsmaskene som gir den flotteste gløden

maske for tørr hud
© @Bellahadid

3. Du pleier ikke huden etterpå

Avhengig av hva slags maske du bruker er det smart å tenke på masken som et av flere hudpleietrinn. Bruker du en eksfolierende maske som sliper huden eller en leirmaske som gjør huden rød er det smart å roe ned og tilføye rikelig med fuktighet. Huden føles kanskje deilig ut rett etterpå, men trenger mer fuktighet enn før du tok på masken.

maske for tørr hud
© @alexachung

4. Hva skal du gjøre etterpå?

Ta en løpetur? På bursdagsfest? Mange masker gjør huden mer følsom mot sol og temperatur. Syremasker du bruker hjemme er ofte smarte å bruke på kvelden om huden din reagerer lett. Syrepeeling er effektivt, men en dårlig kombinasjon med trening og svette, da den får huden til å svi, og i værste fall kan etterlate små sår.