Derfor får du cellulitter
© GettyImages

Derfor får du cellulitter

– Det har ingen sammenheng med vekt!

Cellulitter eller appelsinhud er et vanlig fenomen hos kvinner. Det antas at rundt 85 til 90 prosent kvinner får cellulitter på et eller annet tidspunkt i livet.

– Cellulitter oppstår på grunn av forandringer i bindevevet. Når underliggende fettlag ekspanderer vil det dannes små "kuler" som stikker ut og opp. Dette gir den ruglete overflaten som vi kaller cellulitter og fremkommer som oftest i områder rundt rumpe, lår og armer, forteller Melisa Tutun, hud- og kroppsterapeut vedElite Helse.

– Det er viktig å huske at cellulitter hverken skyldes vekt eller alder. Cellulitter oppstår av ulike grunner, og er i stor grad styrt av genetiske faktorer, hormoner og livsstil, forteller Melisa, og fortsetter:

– Dårlig blodsirkulasjon, lite aktivitet og søvn, dårlig kosthold med mye inntak av alkohol og tobakk spiller også en viktig rolle.

bli kvitt cellulitter
© GettyImages

Kremer alene er ikke nok

Til tross for at cellulitter er noe av det mest naturlige som finnes, er det ingen hemmelighet at mange kvinner ønsker å kvitte seg med det, og bruker mye penger på kremer som lover cellulittfri hud, men fungerer det?

– Det er viktig å rådføre seg med en hudterapaut før du kjøper en krem som skal jobbe mot cellulitter, for det finnes et hav av produkter å velge mellom som lover det ene og det andre. Selv anbefaler jeg Oraser Cellulite Control fra Zo Skin Health, som fungerer optimalt med de rette behandlingene, trening og balansert kosthold, men en krem alene vil aldri gjøre jobben.

Behandlinger mot cellulitter

– En kombinasjon av ulike behandlinger kan hjelpe deg å nå målene. Vi tilbyr behandlinger som trykkbølge, radiofrekvens og 250 år gammel cubansk metode som virker lymfedrenerende, oppstrammende og som en boost på kollagenproduksjonen i huden, men det er viktig å huske at man aldri blir kvitt cellulitter for godt. Derfor er det viktig å begynne å forebygge tidlig, og opprettholde en sunn livsstil. I tillegg bør man unne seg en bindevevsmassasje en til to ganger i måneden.

Hvor tidlig bør man begynne?

– Det avhenger av dybden på cellulittene, alder, tykkelse på huden og kroppsfasong. Kvinner under 30 år har oftest mindre cellulitter enn de over, fordi kollagenet i overhuden svekkes med alderen og bindevevet i underhuden blir svakere, noe som gjør det lettere for fettcellene å synes på overhuden, men det er likevel lurt å starte å forebygge så tidlig som mulig. Det er viktig å gi tid til å reparere og jobbe av seg selv underveis. Så prøv å unngå de impulsive behandlingene som kan virke aggressive for huden, og heller plei og forebygg så tidlig som mulig.

Matvarer som hjelper mot cellulitter

– Å massere kroppen i skiftende vanntemperatur en eller to ganger i uken kan virke godt for huden og øke blodsirkulasjonen, men så har jeg også et triks som jeg egentlig ikke vil dele, men virker effektiv på huden. Spis en spiseskje med tomatpuré på tube. Tomater inneholder superingrediensen lykopoen, som er en av naturens mest effektive antioksidanter. Det er også med på å danne et høyere nivå av prokollagen, som gir glatt og fin hud, samtidig som det øker beskyttelse mot solen, avslutter Melisa.

Ønsker du mer informasjon? Her finner du all informasjonen du trenger for å fjerne cellulittene.