Solbeskyttelse utenpå smike
© Getty Images

Slik kan du bruke solbeskyttelse uten å ødelegge sminken

5 smarte tips til hvordan du kan beskytte huden i sola, uten at det går utover sminken!

De fleste har forhåpentligvis (!) fått med seg hvor viktig det er å beskytte huden mot sola. Både for å forhindre tidlig aldring av huden, og ikke minst for å beskytte seg mot hudkreft.

Stadig flere produkter, fra vanlig hudkrem og serum til sminke inneholder nå solfaktor, og selv om dette er en veldig positiv trend er det viktig å huske på at det ikke holder å påføre produkter med spf bare èn gang i løpet av dagen. Hudeksperter anbefaler faktisk at man gjentar påføringen hver andre til tredje time. Dette kan være spesielt vrient om du har på deg sminke, men heldigvis finnes det flere gode produkter med spf som du enkelt kan bruke over sminken:

Primer med høy spf og tynn solkrem til ansiktet.

Primer med spf 50 fra bareMinerals, kr 344. Tyntflytende solkrem man fint kan bruke under sminken fra Dermalogica, 760 kr. Primer med spf 50 fra Giorgio Armani, kr 650. Primer med solfaktor 50 fra Bobbi Brown, kr 330.

Man bør selvsagt ha solfaktor med i morgenrutinen sin hver dag, og det finnes en rekke gode produkter du kan bruke i kombinasjon med den vanlige hudpleierutinen din, uten at det etterlater huden verken fet, klissete eller hvit. En primer med høy spf eller tyntflytende solkrem er gode valg.

BB-krem med spf

BB-krem med solfaktor 35 fra Smashbox, 280 kr. BB-krem med spf 40, velegnet for fet hud fra Clinique, 275 kr. Farget gel-krem med spf 30 fra bareMinerals, kr 479 kr. BB-krem med spf 50 fra Kiehl's, kr 250.

For påføring i løpet av dagen, over sminken, finnes det mange alternativer. Om du foretrekker foundation med en lett dekkevne er fargede solkremer eller BB-kremer med høy spf et supert alternativ. Finn en fargenyanse som passer godt til huden din, og det vil ikke være noe problem å bruke denne flere ganger i løpet av dagen.

Ansiktsmist med solfaktor.

Ansiktsmist med spf 50 fra Vichy, kr 189. Ansiktsspray med solfaktor 30 fra Pixi, 265 kr.

De siste årene har det blitt lansert en rekke ansiktssprayer med høy solfaktor. Nytt på det norske markedet denne sommeren er Vichy sin mist til ansiktet som inneholder spf 50. Du sprayer den bare på og klapper den lett inn i huden med hendene. Den er litt tykkere enn vanlige ansiktsmister, men blir verken klissete eller hvit på huden. Hold også utkikk etter Biotherms variant som kommer i butikk i august!

Solkrem i puddeform med spf 50 fra Colorescience, kr 599. Kompaktpudder med solfaktor 30 fra Shiseido, kr 380.

Foretrekker du ansiktssminke i pudderform er også mulighetene mange. Disse mineralpudderene inneholder høy solfaktor og kan enkelt påføres så ofte du vil. Et produkt som dette vil også gjøre huden mattere på en varm sommerdag.

Smarte, nye skjønnhetsprodukter til sommeren.

Gjør solkremen din om til foundation med disse pigmentdråpene fra Clinique, kr 315. Kompakt foundation med solfaktor 50+ fra Korres.

Disse to nyhetene er også verdt å få med seg. Cliniques BIY drops er en svært konsentret og pigmentert foundation som gjør at du kan sette farge på din favorittkrem, eller solkrem til ansiktet. Èn dråpe gir dekkevne som en BB-krem, mens tre dråper gjør kremen om til en heldekkende foundation. Genialt!

Korres' nye kompaktfoundation med solfaktor 50 gjør det enkelt å beskytte huden i sola, og samtidig freshe opp sminken i løpet av dagen.