© Unsplash, Instagram: @chaneliman @karliekloss

Slik påvirkes huden din av storbyen

Er du klar over hvilken effekt forurensning har på huden din?

Det nye buzz-ordet innen hudpleie er forurensning, takket være ny forskning om hvilken effekt dette faktisk har på huden vår. Eksos, skitt og støv i luften kan tette porer, forårsake kviser og gi huden et matt og gustent utseende.

Tidligere ble det antatt at pigmentflekker utelukkende var et resultat av soleksponering, men dette stemmer ikke. Forurensende partikler utløser frie radikaler som angriper hudbarrieren, noe som resulterer i aldringstegn som rynker, pigmentering og endring i hudstrukturen.

UV-stråling og forurensning er hudens verste fiender, ettersom dette reduserer produksjonen av kollagen. Det er allment kjent at UV-stråler fører til rynker, og at solfaktor er det viktigste grepet du kan ta for å beskytte huden. Like lett er det derimot ikke å begrense eksponeringen din for luftforurensning – spesielt ikke om du bor i en storby.

© Instagram @shaym, @emrata

Slik beskytter du huden mot forurensning:

Sunn hud = ren hud

En sunn hud må være ren. Det er et opplagt punkt, og daglig rensing av huden bør være en god vane. Pass på at du bruker minst 20 sekunder på å massere rensen godt i ansiktet, slik at den får tid til å gjøre jobben sin.

Ikke bare får du fjernet skitt, forurensning og oljer fra porene, men du prepper også huden klar for etterfølgende produkter. På den måten vil de aktive ingrediensene i dagkremen din trenge bedre inn i huden, for et mer effektivt resultat. Sørg også for at du eksfolierer huden din 1-2 ganger ukentlig.

Antioksidanter

Det viktigste du kan gjøre for å bekjempe de frie radikalene er å tilføre kroppen din antioksidanter, både i kosten din og i hudpleieproduktene dine. Frukt og grønnsaker bekjemper de frie radikalene innenfra, mens riktige produkter gir utvendig beskyttelse.

Prevage-serien til Elizabeth Arden er utviklet for å beskytte deg mot ytre påvirkninger, og inneholder derfor flere sterke antioksidanter. Nyheten Prevage City Smart beskytter mot forurensning på 2 nivåer, med en avansert Film Former-teknologi. Produktet legger seg som en beskyttende film på huden, og på den måten filtreres vekk en stor del av de forurensende partiklene, innen de trenger seg inn i huden. Det er dog umulig å filtrere vekk 100% av alle partikler, og derfor inneholder den også antioksidanter som nøytraliserer de frie radikalene.

Fuktighet

En fuktet hud har bedre hudbarriere, og dermed bedre beskyttelse mot forurensning. Bruk en god fuktighetskrem hver dag (den bør blant annet inneholde hyaluronsyre). Å drikke mye vann kan også hjelpe, ettersom det holder huden din hydrert, øker celleproduksjonen og forbedrer hudens elastisitet.

Prevage City Smart inneholder i tillegg til sitt Anti-Pollution Shield også SPF50, slik at du får maksimal beskyttelse mot både sol og forurensning. Prevage City Smart kan brukes sammen med alle slags hudpleie- og sminkeprodukter, og passer til alle aldersgrupper og hudtyper. Produktet finnes hos din lokale Elizabeth Arden forhandler, samt på Kicks.no