Tørre hender? Lag denne effektive skrubben helt selv

Slik tar du ekstra godt vare på hendene dine

Sliter du med tørre hender? Vi har funnet verdens beste skrubb som du kan kan lage hjemme på badet!

Huden på hendene blir stadig utsatt for ytre påkjenninger - enten det er snakk om tørr luft på flyturen, kulde om vinteren eller uttørkende såper. Og når resten av kroppen trenger litt ekstra kjærlighet, har vi stort sett alltid både skrubb til kropp og ansikt på lur - så hvorfor skulle ikke hendene også få nyte en god pleie?

Det holder nemlig ikke alltid bare å smøre inn hendene med en fet krem. Ofte har de også behov for en eksfolierende kur som fjerner døde hudceller og gjør hendene mer mottagelig for pleiende ingredienser fra kremer.

Vi har funnet oppskriften på en effektiv kur, slik at du kan vinke farvel til ru, tørre og sprukne hender. Fordelen er at kuren nesten er helt gratis: Den består av ingredienser som du antakelig allerede har stående i kjøkkenskapet.

Tips til plettfri hud: Helt uten ansiktskrem!

Dette trenger du:

2-3 ss malt kaffe

2-3 ss brunt sukker

6 ss olje (du velger selv: mandelolje, avocadoolje, olivenolje eller vanlig solsikkeolje)

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene godt sammen, og rør rundt i skubben med fingeren før bruk slik at oljen fordeles. Massere hendene med en teskje av blandingen - og vær spesielt grundig rundt knokene, og mellom fingrene. Skyll deretter med lunket vann og tørk hendene godt. Avslutt med en fet og pleiende håndkrem. Det beste er om du gjør det rett før du legger deg, slik at oljen og kremen kan få jobbe over natten.

Her er kremene som jobber mens du sover!

Siden samtlige av ingrediensene er langtidsholdbare, kan du fint ha kuren stående i en lufttett beholder på badehylla og gi hendene en liten skrubb i ny og ne.