Uren hud
© Getty Images

Skjønnhetsfeilene du bør unngå om du har fet hud

Sliter du med fet hud, samtidig som jungelen av motsigende tips og triks gjør deg mer forvirret? Her er fem essensielle tips til hva du bør unngå!

Huden i ansiktet deles ofte inn i fire ulike tilstander: Normal, tørr, fet og kombinert. Og selv om folk med tørr hud definitivt har sitt å stri med, er det spesielt de med fet hud som stadig får kjenne på utfordringer i hverdagen. Urenheter er ofte en del av pakken når man sliter med fet hud, i tillegg til skinnende og til tider ujevne partier. Den gode nyheten er at de med fet hud får senere rynker og linjer enn både de med normal og tørr hud. Den dårlige nyheten er at de med fet hud ofte bruker litt mer penger på produkter og dekkstifter som skjuler fete og irriterte partier i ansiktet.

Her er noen enkle (og rimelige) triks som er smarte å kunne for deg med fet hud:

1. Unngå å tørke ut huden din

Selv om det kan virke logisk at løsningen på fet hud er å forsøke å tørke den ut, er dette absolutt ingen god idé. Tvert imot vil huden produsere enda mer talg som etterhvert blir til kviser. Og ved overdreven rensing eller bruk av altfor sterke produkter, kan huden bli forvirret og irritert.

Unngå derfor sterke rensekremer og såper, og velg i stedet milde varianter som du bruker morgen og kveld. Det er smart å rådføre seg med en hudpleier, så er du sikker på at du bruker de rette produktene.

2. Unngå oljebasert fuktighetskrem, og velg i stedet mattende og dyptrensende kremer

På samme måte som med rens, gjelder det samme når du skal velge en ansiktskrem. Ikke velg en variant som gjør huden mer fet.

Bruk gjerne en krem som inneholder salisylsyre. Det hjelper til med å rense porene i dybden og fjerne urenheter. Dessuten er kremer og serumer i geleform bedre alternativer til de oljebaserte variantene.

3. Dropp fete foundations

Velg en lett foundation som ikke tilstopper porene. Foundations i mousse- og mineralform er gode varianter, og vi selv sverger til mineralpudderene fra bareMinerals.

4. Ikke glem å rense ansiktet etter trening

Dette gjelder for alle hudtilstander, men er spesielt relevant for deg med fet hud - da denne hudtypen har en større tendens for å utvikle urenheter.

Porene i huden åpner seg når svetten pipler frem under trening, og renser du ikke huden straks etterpå, vil dagens bakterier og skitt feste seg og bli til morgendagens urenheter.

5. Husk solkremen!

Selv om huden er fet og solkrem kan føles som det siste du har lyst til å smøre den inn med, er det superviktig at du ikke hopper over dette i sommermånedene.

Spesielt ikke hvis du sliter med urenheter, da solen kan risikere å gjøre gamle aknearr til vedvarende mørke flekker.

De finnes heldigvis lette og mattende varianter. Produktene nedenfor er gode alternativer!