Stella tester - Nioxin

Mari fikk tynnere hår etter 3 graviditeter - kan Nioxin redde manken?

Noen har en dårlig hårdag i ny og ne, mens andre opplever perioder i livet der håret bare er dritt. Det kan skyldes for eksempel stress, dårlig kosthold, sykdom eller graviditet - og alder er selvsagt også en faktor. Akkurat som huden mister spenst ettersom vi blir eldre, så blir håret tynnere. Og som eldgammel krok på en benk utenfor eldresenteret blir man fjonete og søt igjen, som en liten baby. Men vi vil ikke dit helt ennå.

Selv opplevde jeg både å miste ganske mye hår og at hårkvaliteten ble mye dårligere etter tre graviditeter på rappen. Som om ikke det var nok, merket jeg at hodebunnen var mer sensibel enn den hadde vært tidligere - og tørrere. Jeg var derfor veldig nysgjerrig på Nioxin, et salongmerke som i 25 år har rettet seg spesielt til kvinner og menn med tynt hår.

I tillegg til å tilby kosmetiske produkter som gjør at håret kjennes tykkere ut, har de også produkter som skal rense opp i hodebunnen og gi et såkalt bedre hodebunnsmiljø. Siden Nioxin er et salongprodukt er det viktig å få profesjonell hjelp til å velge riktig kombinasjon av produkter. Ved å sette sammen ulike typer shampo, rens, balsam og kur skal man finne pakker som er tilpasset hver enkelt. Man kan også selv gå inn Nioxins hjemmesider og klikke seg fram til hva slags pakke som passer for en selv.

I en periode på fire uker prøvde jeg både renseshampo (cleanser 3), balsam (scalp revitaliser 3) , kur og serum til hodebunn (scalp treatment 3), samt Nioxin Diaboost HTX.

Shampoen har en deilig og frisk duft, blå i fargen, og fra første gangs bruk likte jeg denne svært godt. Det kribler og kiler i hodebunnen, på en god måte. Slik munnen kjennes ut etter en runde med frisk peppermyntetyggis. Balsamen var også god, og sliden håret mitt er så slitt og tynt brukte jeg kur annenhver gang jeg vasket håret, samt serum OG Nioxin Diaboost hver morgen før jeg stylet håret. Jeg ble også veldig glad i Nioxin Diaboost, som er et stylingprodukt og ikke et produkt som som gir deg tykkere hår som sådan. Men det ser tykkere ut, og det blir lettere å style!

Konklusjonen etter fire ukers bruk (man burde ideelt sett for full effekt bruke nye hårprodukter i åtte uker) var jeg superfornøyd. Det høres kanskje ut som hokus pokus, og kan også være tilfeldig, men håret i ”vikene” som var betraktelig tynnere etter fødslene, kom faktisk tilbake. Jeg fikk litt tykkere hår etter å ha brukt disse produktene. I samme periode gjorde jeg ingen andre endringer med kosthold eller trening enn før, spiste tranperler, ingen andre tilskudd.