Test av hudpleiemerker. Dermalogica, Elixir og Exuviance.
© Getty Images

Stor test av hudpleiemerker – er det verdt tid og penger?

Får man virkelig bedre effekt av å bruke et skreddersydd program med produkter fra én hudpleieserie? Og er det verdt pengene?

Test av hudpleiemerket Elixir.
© Einar Aslaksen og produsentene

ELIXIR - Testet av Ida, redaktør Selges i hudpleiesalonger og utvalgte autoriserte nettbutikker. Produktpriser fra kr 390 til 995.

Jeg har ikke så mye å klage på når det kommer til huden min, påpeker damene i merket Elixir da jeg er hos dem. Men jeg ønsker meg mer glød, jeg har noe rødhet og ujevn farge, og jeg flasser veldig lett på nesa. Dessuten begynner jeg å få mange linjer under øynene. Og jeg ryker gjerne på et kviseutbrudd etter at jeg har hatt mensen, noe jeg virkelig skulle ønske jeg slapp i en alder av snart 35.

Etter en konsultasjon og fruktsyrebehandling får jeg et skreddersydd program bestående av totalt åtte produkter jeg skal bruke i to måneder. Alle produktene skal imidlertid ikke brukes hver dag. «Elixir pads» for eksempel, skal jeg bruke kun to ganger i uka til å begynne med. De dagene jeg ikke bruker disse, skal jeg bruke bestselgeren «Niactil» som skal hjelpe mot fine linjer, ujevn pigmentering og urenheter. Og så videre. Etter tre halvkjipe dager der huden min er lett irritert og flasser (jeg ble advart om at dette kom til å skje) på grunn av hudbehandlingen, starter forvandlingen. Huden virker klarere og jevnere i tonen. Den har plutselig masse glød og er helt mettet med fukt uten å virke fet. På bare én uke har jeg fått drømmehuden min!

Jeg er frelst og holder meg til programmet i to uker til. Så oppleves det som om toleransen har økt og jeg får ikke lenger samme resultat. «Øk på med padsene,» lyder beskjeden fra gjengen i Elixir. Det fungerer som ønsket. Igjen er det som om jeg utfordrer huden min, og den responderer godt. Etter endt testperiode på åtte uker er fasiten totalt én liten kvise, og mye jevnere hud. Jeg har helt sluttet å bruke foundation til hverdags. Det er rett og slett ikke nødvendig. Og jeg tror jeg har funnet hudpleiemerket i mitt liv – i hvert fall for en god stund fremover.

Favoritter: «Daily Defence», «Triple Action Niactil 4%» og «Elixir Pads 10%».

Test av hudpleiemerket Dermalogica.
© Einar Aslaksen og produsentene

DERMALOGICA - Testet av Ida, art director Selges i hudpleiesalonger, hos Vitus apotek og douglas.no. Produktpriser fra kr 361 til kr 1095.

Jeg har aldri hatt store problemer med huden min, og vært flink til å bruke solfaktor i alle år «Det får du igjen for nå,» kommenterer Ann Kristin Stokke, fagsjef hos Dermalogica. «Solfaktor er det absolutt smarteste du kan bruke for å bekjempe aldring.» Jeg, som de fleste andre, føler at huden min mangler glød. Den er også i overkant tørr.

Ann Kristin starter med å gi meg en skreddersydd signaturbehandling fra Dermalogica som skal tilføre huden fukt. Hun bruker mikrostrøm og infrarødt lys for å booste absorbasjonen av aktive stoffer i produktene som benyttes. Resultatet er over all forventning. Jeg synes sjelden jeg ser den helt store forandringen etter en hudbehandling, men dette føles annerledes. Jeg er nesten frelst i dagene etterpå, og innser nå at jeg må sette opp en ny post i budsjettet fremover: jevnlige hudbehandlinger.

Ann Kristin setter sammen en pakke med produkter hun mener jeg trenger. Ettersom jeg er vant til å bruke mange produkter, får jeg med meg to ulike renser, et øyeserum, en øyekrem, fruktsyrepads, et serum, en olje, dagkrem med solfaktor, nattkrem og en fuktighetsspray. I tillegg til dette skal jeg bruke en fuktighetsgivende ansiktsmaske og en øyemaske som skal motvirke poser under øynene. Det er mange produkter, men Ann Kristin understreker at hun lett kunne satt sammen et velfungerende program med færre ting også. Produktene er drøye i bruk, og etter noen uker er jeg fortsatt like fornøyd. Når til og med en mann kommenterer at huden min gløder (legger de merke til sånn?), må vel forventningene sies å være innfridd. Jeg liker spesielt godt fruktsyrepadsene som jeg bruker annenhver kveld, samt øyemasken som jeg ser fungerer. Ja, det blir dyrt i lengden dette, men det er det verdt!

Favoritter: «Intensive Moisture Balance», «Daily Resurfacer» og «Skin Hydrating Booster».

Test av hudpleiemerket Exuviance
© Einar Aslaksen og produsentene

EXUVIANCE - Testet av Marthe, journalist. Selges i hudpleiesalonger og utvalgte autoriserte nettbutikker. Produktpriser fra kr 345 til kr 645.

Jeg har alltid trodd at huden min er tørr, fordi den ofte blir flassete og rød, spesielt når det er kaldt. Dette får jeg raskt avkreftet da jeg møter opp hos hudpleieklinikken Face It for en konsultasjon. Huden min er dehydrert, ikke tørr, lærer jeg. Og en dehydrert hud trenger vann, og ikke fett som jeg har klint meg inn med tidligere. Den unødvendige mengden fett har ført til hudormer og urenheter, men etter en time med rensing, klemming, damping og behandling både ser og føles huden mye bedre. Og både den og jeg er klar til å ta fatt på det skreddersydde hudpleieprogrammet jeg har fått anbefalt.

Ni produkter står på menyen: Rens, to tonere, serum, dagkrem, nattkrem, øyekrem, skrubb og maske. Med en gang virket dette overdrevent mye, men etter noen dager, når jeg har kommet inn i den nye rutinen, er det bare deilig å sette av noen ekstra minutter til egenpleie morgen og kveld. Produktene trekker raskt inn i huden, og selv om jeg bruker ekstra tid på badet føles det absolutt verdt det. Etter bare noen dager ser jeg en tydelig forbedring av de røde områdene i panna, på haka og rundt nesa, som tidligere ble spesielt fremtredende etter rens. Faktisk har de ikke dukket opp en eneste gang disse ukene, selv ikke etter skrubbing. I tillegg er de tørre områdene rundt nesa helt borte, og huden ser generelt renere, jevnere og mer glødende ut.

Totalprisen på produktene kom på litt over 4000 kr, noe som virket litt avskrekkende ved første øyekast, men etter å brukt dem daglig i halvannen måned har jeg fortsatt masse (!) igjen av alle, bortsett fra tonic pads som kom i en pakke på 36 stk. Jeg kommer uten tvil til å fortsette å kjøpe denne serien fremover, men vil nok luke ut enkelte produkter som masken og skrubben, som jeg ikke føler er like viktige.

Favoritter: «Evening Restorative Complex», «Vespera Serum», «SkinRise Bionic Tonic» og «Day Repair SPF20».