Supermat for huden – Skjønnhetstrenden kjendisene elsker!

Det som er godt for kroppen er også godt for huden!

Supermat er en overlegen kilde til essensiell næring, og kan være pakket med opp til 100 ganger mer vitaminer og mineraler enn vanlige grønnsaker.

En av kjendisene som sverger til supermat er Rosie Huntington-Whiteley, som pleier å tilføre chlorella i smoothien sin, sammen med agurk, kål og persille. Chlorella forbedrer hudsirkulasjonen og gjør den blant annet mer elastisk.

Victoria Beckham bruker biepollen (som inneholder mye vitamin-B) for å holde seg ung og sunn, mens Miranda Kerr er spesielt glad i acai, spirulina og chia-frø.

Men de næringstette matvarene er ikke noe du nødvendigvis kun får gjennom kostholdet. Den siste trenden innen hudpleie er å påføre supermat – fulle av antioksidanter - direkte på huden!

Det som er godt for kroppen er også godt for huden, og Elemis har lansert en ny ansiktsolje basert på akkurat denne filosofien.

© Foto: Fashionmumblr.com

Superfood Facial Oil er fylt opp med antioksidanter, fettsyrer og mineraler, og gir huden din glede av alle de ernæringsmessige fordelene. Oljen renser, gjenoppretter fuktighet, og bidrar til å forbedre gusten, matt hud.

9 typer supermat du kan få i hudpleien din:

Superfood Facial Oil fra Elemis inneholder hele 9 typer naturlige ingredienser:

1. Brokkolifrøolje, som har et høyt innhold av Vitamin-C, antioksidanter og næringsstoffer som vil gjøre huden myk, smidig og strålende. (Kilde: Dermanor)

2. Argurkfrøolje, som er rik på Omega-6, Vitamin-B1, Vitamin-C og tokoferol gjør huden mykere og hjelper den med å holde på fuktigheten. Oljen inneholder også silica, som bidrar til å styrke huden. (Kilde: Dermanor)

3. Vinter-reddikolje, som har en god evne til å absorbere, og styrker næringsopptak fra innsiden. Den vil også øke gløden i huden, samt redusere synligheten av pigmentflekker.

4. Linfrøolje, som er rik på Omega-3, vil forsegle fuktigheten i huden, redusere rødhet og gi en forbedret hudtone.

5. Macadamiaolje, som er en svært næringsfull olje med både Omega-3, 6 og 7. Oljen er ypperlig for tørr og aldrende hud, og gir en fluffy følelse og tilfører ny glød.

© Foto: Fashionmumblr.com

6. Nypefrøolje, som er en utmerket kilde til essensielle fettsyrer, og disse bidrar til å opprettholde hudens naturlige fuktighetsbarriere.

7. Meadowfoam kjerneolje, som inneholder høye nivåer av antioksidanter. Oljen trenger dypt inn i huden og hjelper med å bekjempe tegn på aldring, som linjer og rynker i huden. I tillegg føles den beroligende, og bidrar til å holde på hudens naturlige fuktighet.

8. Riskliolje, som er naturlig rik på Vitamin-E, og har høy oksidativ stabilitet, samtidig som den gir huden næring som virker myk- og smidiggjørende.

9. Valmuefrøolje, som er spesielt fuktighetsgivende, og egner seg godt for tørr, sprukken hud. Den inneholder blant annet Omega-6 og Omega-9 som gir næring og beroliger huden.

10. Superfood Facial Oil er 100% naturlig og passer til alle hudtyper. Den har en deilig duft og lett konsistens som smelter inn i huden. Kombinasjonen av alle ingrediensene bidrar til å balansere huden og gi den en sunn, frisk glød.

Slik bruker du oljen:

  1. Rens ansiktet først.

  2. Ta 3-4 dråper av Superfood Facial Oil, som du masserer på huden og halsen.

  3. Du kan bruke oljen alene, eller følge opp med en god dagkrem (slik som Hydra-Boost Day Cream) eller en nattkrem (Hydra-Nourish Night Cream).

  4. Gjenta hver dag!

Kilder: Dermanor, Organic Facts, Hello Magazine, Cosmopolitan, Beauty & Tips