© Getty Images

Test av ansiktsbehandlinger

Skjønnhetssalongene flommer over av behandlinger som skal gjøre oss yngre, fastere og finere. Men hva virker egentlig? Vi testet tre nyheter.

Test av ansiktsbehandlingen Glowing Facial med C-vitamin
© Getty Images

Glowing Facial med C-vitamin Artesia Spa, Majorstua
Pris kr 1420.
Testet av Ida, redaktør

Dette er en behandling som passer for dem som ønsker glød og masse fukt, men som ikke har noen spesielle utfordringer eller problemer med huden. Den inkluderer ikke noen utklemming, men kan eventuelt kombineres med en slik behandling i forkant hvis det er behov for det. Artesias lokaler på Majorstua er store og flotte, velduftende og virker rene. De er imidlertid ganske mørke der de ligger en trapp ned fra gateplan. Vi blir vist inn til et romslig behandlingsrom der vi blir bedt om å ta av oss på overkroppen. Et varmeteppe skal forhindre at vi blir kalde mens vi venter, noe som gjerne er et problem for undertegnede. Et pluss i margen, altså.

Behandlingen begynner med at huden renses to ganger for å fjerne all sminke og smuss, etterfulgt av en rask hudanalyse. Huden påføres så en vitamin c-peeling som er full av antioksidanter. Peelingen masseres inn i noen minutter, og skal deretter jobbe ytterligere inn i porene på egen hånd mens man hviler i behandlingsstolen. De rolige omgivelsene får deg til å slappe godt av. Når peelingen er ferdig med å virke, fjernes den og deretter legges en fuktmaske. Etter behandlingen føles huden frisk, rolig og mettet på fukt. Alt i alt en behagelig og deilig behandling, som likevel føles litt lite omfattende i forhold til prisen.

Test av ansiktsbehandlingen The Rose Diamond Lifting Facial
© Getty Images

The Rose Diamond Lifting Facial Gimle Parfymeri, Frogner
Pris kr 1500.
Testet av Ida, art director

Dette er den mest eksklusive og virkningsfulle økologiske behandlingen vi har. Hudterapeuten på Gimle parfymeri ber meg legge meg ned på behandlingsbenken. Mange økologiske merker har ikke klart å lage produkter som er aktive nok, men The Organic Pharmacy er et av få merker som har fått til nettopp det. I behandlingen benyttes de ekstraordinære naturkreftene fra essensen av rose og diamantstøv. Disse har løftende egenskaper og beskytter huden mot aldring, derfor passer den best fra ca. 35 år og oppover. Grunnen til dette er at for ung hud vil kunne venne seg til disse ingrediensene, slik at de ikke vil virke like godt i senere år. Ansiktsbehandlingen begynner med en trippel peeling som fjerner død hud, blokkerte porer og urenheter, og får serum og kremer til å penetrere huden bedre. Her brukes fruktsyrer og enzymer, men i en skånsom miks slik at man unngår rødhet og flass.

Deretter sluses fuktighet ned i huden gjennom et apparat som føles som en liten, myk støvsuger. Jeg får en oppstrammende ansiktsmassasje med en gelé som inneholder blant annet diamantstøv, rose og natriumhyaluronat. Dette skal gi umiddelbar utjevning, forteller terapeuten. Og det er nettopp det jeg er spent på da behandlingen er ferdig (etter en fantastisk ansikts-, nakke- og rygg-massasje). Synes det? Ser jeg glattere ut? Ifølge kollegene mine er svaret JA. «Så fresh du ser ut!» «Wow!» Og jeg ser det selv, huden gløder, fine linjer rundt øynene er tydelig mindre, ja, huden min føles nesten nyfødt i mangel på en bedre forklaring. Eller fit, som den følelsen du har i kroppen når du er nytrent og opplagt. Jeg vil at det skal vare for alltid, men det gjør det selvsagt ikke.

Effekten avtar etter en drøy ukes tid (det skal sies at denne uken ble tilbrakt i Milano med lange dager, litt for mye alkohol og lite søvn). For varig resultat anbefales fire tll seks behandlinger med ikke altfor lange opphold imellom. Men har du økonomi til det (hei, skatteoppgjør), go for it! Jeg anbefaler denne behandlingen på det varmeste!

Test av ansiktsbehandlingen Venus Freeze
© Getty Images

Venus Freeze V by Sonja Wigert, Majorstua
Pris kr 1600.
Testet av Marthe, journalist

Hollywoodfavoritten og «askepott-behandlingen» Venus Freeze, skal gi huden umiddelbar glød, redusere linjer og ha en oppstrammende effekt over tid. Navnet kan være noe misvisende, da denne behandlingen ikke involverer noen form for kulde. Snarere tvert imot; det er varme, radiofrekvens og magnetisk puls som er oppskriften. Navnet kommer av at behandlingen skal fryse hudens aldring. Den lille klinikken V by Sonja Wigert ligger sentralt til i en av Bogstadveiens sidegater, og er innbydende og hyggelig.

Medeier Sonja Wigert Næss starter behandlingen med å rense huden godt før hun påfører en tykk, klissete gelé som hjelper Venus Freeze-apparatet å gli lettere over huden. I enden av maskinen varmes små metallkuler opp til riktig temperatur, og masseres i sirkulære bevegelser over ansiktet. Dette er utrolig behagelig, og jeg sovner nesten til den svake summingen og varmen fra maskinen. Det føles nesten som en varmesteinsmassasje, og er utvilsomt den diggeste ansiktsbehandlingen jeg har testet. Selve behandlingen varer i 25 minutter, i tillegg til ansiktsrens og lett skuldermassasje både før og etter. Huden min, som er relativt sensitiv, er verken rød eller irritert etterpå, bare skikkelig gjennomfuktet og glødende – noe som varer i flere dager. For et mer langvarig resultat anbefales det at man tar totalt seks behandlinger, men om man bare er ute etter å stråle litt ekstra en ukes tid, holder det med én. Perfekt før bryllup eller andre begivenheter hvor man vil stråle litt ekstra!