Tipsene mot sprukne lepper
© Anna Stokland og produsentene

Tipsene mot sprukne lepper

Temperaturen faller og huden trenger mer tilsyn. Dette er produktene mot sprukne lepper.

Det er ikke bare lune strikkeplagg, kos ved peisen og nye trender som hører høsten til. Når gradene synker, behøver også huden, og særlig leppene mer fukt. Det er derfor viktig å finne frem gode produkter som kan pleie og lindre - og ikke minst forhindre tørrhet. Både leppeskrubb, beskyttelse mot både UVA og UVB-stråler og fukt er viktig for å redde leppene denne sesongen.

Det er lett å ty til apoteket og sminkehyllen i butikken, noe som ofte er enklest - men det er også få grep du kan gjøre hjemme for å forhindre sprukne lepper i høst.

En av de enkleste oppskriftene du kan følge er å ta ca to spiseskjeer med olivenolje blandet med litt sukker. Rør rundt og skrubb over leppene i et par minutter før du skyller av i varmt vann. Bruk gjerne litt bomull for å fjerne alt før du tørker forsiktig med et håndkle. Huden føles silkemyk etter behandlingen. Avslutt gjerne med en god leppomade. Du kan også bruke honning eller mandelolje om du ikke liker smaken av olivenolje.

Om du heller vil teste ut ulike produkter, kan du ta en titt på våre beste tips under:

Du har vel fått med deg maskehypen som har spredd seg som ild i tørt gress? Nå lanserer Babor en maske for leppene. Den fuktighetsgivende effekten varer opptil åtte timer, og er utviklet for den sensitive huden rundt leppene. Et godt tips er å la masken ligge noen minutter i kjøleskapet før bruk, slik at det blir ekstra avslappende og behagelig.

Maske fra Babor, 419 kr

Denne leppepomaden fra Avène reparerer, fukter og nærer sprukne, såre lepper. Den lindrer og gir fukt i flere timer. I tillegg beskytter den mot både UVA og UVB-stråler.

Leppepomade fra Avéne hos Boots, 105 kr.

Mirakeldråper? Ja, takk! Denne vannbaserte blandingen eksfolierer, myker opp og etterlater leppene fine og uten tørr hud. Blandingen mellom sukker og naturlige fruktekstrakter pumper i tillegg opp leppene, og fungerer som en slags maske - noe som passer perfekt om du skal ha farge på de før en tur ut på byen eller i middag.

Super Lip Wonder Drops fra Sephora, rundt 260 kr.

Noen ganger er det enkleste det beste, å la leppene heale om natten. Masken fra Kiehls er en intensiv nattleppemaske som forbedrer ru og tørre lepper, slik at du våkner opp til glattere og mykere lepper dagen derpå. Balmen er laget på kokosolje og mangosmør, som gjennoppretter leppenes myke tekstur.

Nattmaske for leppene fra Kiehls, 265 kr.

Weledas produkter er alltid like gode, særlig kremene som har en tykk konsistens. Weleda Skin Food passer både kvinner, menn og barn - og kan påføres flere steder enn bare leppene. Den fungerer også som en slags leppemaske om man vi la leppene heale over natten. Produktet har ekstrakter fra stemorsblomst, kamille og ringblomst gir den ekstra god evne til å lindre tørr og anstrengt hud.

Krem fra Weleda, 119 kr.

Elizabeth Ardens 8 hour cream er verdenskjent, og ikke uten grunn. Leppeskrubben til merket er like god som leppekremen i seg selv, og fungerer utmerket om du kjenner du begynner å få tørre lepper. Avslutt prosedyren med et tykt lag leppomade, gjerne før natten.

Skrubb fra Elizabeth Arden, fra rundt 200 kr.

Både Svanemerket og med solfaktor! Kremen inneholder ingredienser som virker reparerende, og kan brukes på lepper, og andre tørre partier som neglebånd, sår, rifter brannsår og arr. Leppomaden er også perfekt som lag nummer en før du påfører en leppestift med farge.

Leppomade fra Rudolph Care, 195 kr.