Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Christy Turlington, Vogue

Trenger du en hudkur?

Kuren lover finere hud uten at du verken trenger å spise stangselleri, ta en fastekur eller svette på treningssenteret.

I dag tilbyr stadig flere merker kurer for huden din. Det går ut på at du i løpet av en bestemt periode smører deg med dagsdoser av høykonsentrert pleie som kommer i små flasker eller engangsampuller. Dette er noe du kan bruke i tillegg til din vanlige hudpleierutine som en slags «power boost», og som skal gi deg ekstra styrke og fukt.

Hvis du først og fremst er på jakt etter en overfladisk fuktighets-boost, kan noen kurer få huden til å føles bedre etter bare noen dager. På sikt kan de også gi huden bedre motstandskraft.

For mange er slike kurer hardt tiltrengt på høsten og vinteren, etter at sommerens soling og sene netter har herjet med huden din. I tillegg vil en slik fuktkur kunne gjøre huden din bedre rustet for vinteren og de kalde dagene som venter.

Merk resultater etter en måned

Hvis du tar en slik kur, skal du kunne se resultatet etter en måneds tid. Det tar nemlig omtrent 28 dager fra døde hudceller støtes vekk, til de nye friske hudcellene, som har nytt godt av kuren, kommer opp til det øvre, synlige hudlaget. Hvis du først og fremst er på jakt etter en overfladisk fuktighets-boost, kan noen kurer få huden til å føles bedre etter bare noen dager. På sikt kan de også gi huden bedre motstandskraft.

Friskpakket pleie

En av hovedgrunnene til at hudpleiekurene har så god effekt, er at du får dem i små doser. Det å bruke ampuller er noe som først tok skikkelig av innen såkalt K-beauty (skjønnhetsprodukter fra Korea). Fordelen med ampuller er at de er lufttette og ofte kommer i en dagsdose, noe som gjør at produktene ikke forringes av oksygen eller bakterier. Det betyr at de kan inneholde noen av de mest effektive ingrediensene man har innen skjønnhetspleie, som også ofte er de mest ustabile. Dette er ingredienser som fort kan miste effekten sin i vanlige krukker med lokk, fordi når lys, luft og bakterier slipper til, endres den molekylære sammensetningen.

Når du bruker ampuller eller små flasker, får du en mer stabil og intens dose, fordi produktet altså brukes opp kort tid etter at du har brutt forseglingen. En annen fordel med dagsdosene er at det gjør det lettere å følge med på hvor mange dager du har fulgt kuren. Hvis du har lyst til å prøve en styrkekur for huden din, har vi funnet fram noen av de beste her.

barbarasturm
1 / 8

Powernap

Vil du «makse» skjønnhetssøvnen din, er Dr. Barbara Sturms nattampuller den beste sengepartneren. Nattkuren inneholder blant annet bomullstistel som skal styrke hudbarrieren, og betaglukan fra havre, som beroliger og demper rød hud. Smør deg med en ny ampull hver kveld på ren hud, og smør deretter på den vanlige nattkremen din.

DR. BARBARA STURM hos Bangerhead.no
Night ampoules
1.430 kr.

COS_2011_Bioeffect_30_Day_Treatment_3x5ml_DKK1995-copy
2 / 8

Forvandling på 30 dager

Bioeffect har lenge vært en lysende stjerne på hudpleiehimmelen, fordi EGF-serumet de har utviklet inneholder plantebaserte vekstfaktorer som skal gi huden ny glød i serum-form. Nå har de også laget en 30-dagerskur som består av tre flasker, hvor hver flaske inneholder serum til ti dagers bruk. Hver morgen og kveld skal du smøre tre til fire dråper på ansikt, øyelokk og hals. Etter påsmøring trenger du ikke flere pleieprodukter. Hvis du i tillegg bruker sminke eller solkrem, må du vente fem minutter før du smører den på så kuren får trekke ordentlig inn og virke først. Man må bruke opp flaskene helt før man åpner den neste. Etter 30 dager skal man kunne se og merke at huden er mindre tørr, har mindre rødhet, færre små tørrhetsrynker og generelt mer glød.

BIOEFFECT hos Kicks.no
30 day treatment, 3 flasker til ti dager hver
2.920 kr.

biotherm
3 / 8

Gjennomfuktet

Er mer fukt det du drømmer om, kan du kanskje få det ved hjelp av Biotherms 8-dagerskur med hyaluronsyre, C-vitamin og ekstrakt fra alger. Hver dag åpner du en ny ampull, som smøres på ansikt og hals etter at du eventuelt har brukt ditt vanlige serum, men før du bruker dagkrem eller nattkrem. Kuren skal gi masse fukt, derfor er den fin å bruke før en festlig anledning hvor du vil at huden din skal se ekstra bra ut. Husk å starte kuren en uke før den store dagen, hvis du vil se og merke full effekt.

BIOTHERM hos Vita.no
Life plankton ampoules, 8 ampuller
575 kr.

kiehls-ny
4 / 8

Solskader

Ser huden din matt, sliten og ujevn ut på grunn av sommerens sol og dertil nye pigmentflekker, kan Kiehl´s 14-dagerskur kanskje være noe for deg. Hver dag skal du bruke to ampuller som inneholder en blanding av C-vitamin, glykolsyre og melke- og fytinsyre. Bruk en ny ampull hver morgen og kveld. Rist den godt før åpning, og smør deretter den lette blandingen over ansikt, hals og bryst før du bruker de vanlige produktene dine. Kuren skal sette fart på cellefornyelsen, slik at du får en jevnere hudtone med mindre synlige pigmentflekker og en friskere farge.

KIEHL’S hos Gimle Parfymeri
Clearly corrective accelerated clarity renewing ampoules, 28 ampuller
940 kr.

COS_2011_Darphin_Intral_Rescue_Super_Concentrate_DKK899-copy
5 / 8

Rødme

Er huden din mer rødlig eller mer i ubalanse enn vanlig, kan det skyldes at hudbarrieren din ikke er tett, og at den derfor sliter med å holde på fuktighet. Da er kanskje Darphins 28-dagerskur den pleien huden din trenger. Med blant annet probiotika og forskjellige plantebaserte ingredienser er kuren laget for å stabilisere, lindre og styrke huden din. Smør morgen og kveld fra en av de fire små flaskene som du åpner etter tur, og avslutt med den vanlige fuktighetskremen din. Etter 28 dager skal huden din være i bedre balanse.

DARPHIN hos Lookfantastic.com
Intral rescue super concentrate,
150 kr. (Du trenger 4 flasker for 28 dagers bruk)

COS_2011_sk-pollution-skin-defence-system-copy
6 / 8

Farvel forurensing

Pollution Skin Defence System er en 15-dagerskur som skal minske celleskader forårsaket av de frie radikaler som dannes i huden når den er utsatt for forurensning. Disse skadene kan sammenlignes med måten huden blir skadet på når vi er for mye i solen. Kuren skal pumpe hudcellene fulle av antioksidanter fra blant annet C-vitamin, aminosyren ectoine og Q10. De første fem kveldene skal du smøre huden med C-vitamin, deretter følger fem kvelder med ectoine og til slutt skal du smøre inn huden med Q10. Etter kuren skal hudcellene dine ha fått et løft, så huden ser glattere, jevnere og mer glødende ut.

SUSANNE KAUFMANN hos Net-a-porter. com
Pollution skin defence system , 15 ampuller
2.800 kr.

weleda
7 / 8

Beskyttelse

I kulde og vind er oljer hudens beste venn. Weledas intensive syv-dagerskur består nettopp av flere forskjellige oljer. Oljekuren gir huden fet næring og styrker nivået av kollagen og elastin ved hjelp av antioksidanter, vitaminer og essensielle fettsyrer fra nypekjerneolje, mandel- og jojobaoljer. Blandingen masseres inn i huden på ansikt, hals og utringning før sengetid.

WELEDA hos Sunkost.no
Wild rose 7 day treatment, 7 ampuller
226 kr.

COS_2011_3600523834402_Loreal_Revitalift_Laser_Ampoules_jar
8 / 8

Utjevneren

L´Oréal Paris har en 7-dagers peelingkur i sitt sortiment for å vekke til live trøtt og gusten hud. Kuren består av syv ampuller, en til hver dag av kurforløpet. Ampullene inneholder ti prosent glykolsyre, som eksfolierer huden og setter i gang med cellefornyelsen. Glykolsyre er i familie med aha-syrer, og har en så liten molekylstørrelse at den skal trenge inn i huden og hjelpe til med å støte vekk døde hudceller, så nye hudceller raskere kommer til overflaten. Tilstoppede porer skal også bli renset. Resultatet skal være en mer livlig og jevn hudoverflate.

L’ORÉAL PARIS hos Vita.no
Revitalift laser ampoules, 7 ampuller
229 kr.