Trenger du en hudkur?

Kuren lover finere hud uten at du verken trenger å spise stangselleri, ta en fastekur eller svette på treningssenteret.

I dag tilbyr stadig flere merker kurer for huden din. Det går ut på at du i løpet av en bestemt periode smører deg med dagsdoser av høykonsentrert pleie som kommer i små flasker eller engangsampuller. Dette er noe du kan bruke i tillegg til din vanlige hudpleierutine som en slags «power boost», og som skal gi deg ekstra styrke og fukt.

Hvis du først og fremst er på jakt etter en overfladisk fuktighets-boost, kan noen kurer få huden til å føles bedre etter bare noen dager. På sikt kan de også gi huden bedre motstandskraft.

For mange er slike kurer hardt tiltrengt på høsten og vinteren, etter at sommerens soling og sene netter har herjet med huden din. I tillegg vil en slik fuktkur kunne gjøre huden din bedre rustet for vinteren og de kalde dagene som venter.

Merk resultater etter en måned

Hvis du tar en slik kur, skal du kunne se resultatet etter en måneds tid. Det tar nemlig omtrent 28 dager fra døde hudceller støtes vekk, til de nye friske hudcellene, som har nytt godt av kuren, kommer opp til det øvre, synlige hudlaget. Hvis du først og fremst er på jakt etter en overfladisk fuktighets-boost, kan noen kurer få huden til å føles bedre etter bare noen dager. På sikt kan de også gi huden bedre motstandskraft.

Friskpakket pleie

En av hovedgrunnene til at hudpleiekurene har så god effekt, er at du får dem i små doser. Det å bruke ampuller er noe som først tok skikkelig av innen såkalt K-beauty (skjønnhetsprodukter fra Korea). Fordelen med ampuller er at de er lufttette og ofte kommer i en dagsdose, noe som gjør at produktene ikke forringes av oksygen eller bakterier. Det betyr at de kan inneholde noen av de mest effektive ingrediensene man har innen skjønnhetspleie, som også ofte er de mest ustabile. Dette er ingredienser som fort kan miste effekten sin i vanlige krukker med lokk, fordi når lys, luft og bakterier slipper til, endres den molekylære sammensetningen.

Når du bruker ampuller eller små flasker, får du en mer stabil og intens dose, fordi produktet altså brukes opp kort tid etter at du har brutt forseglingen. En annen fordel med dagsdosene er at det gjør det lettere å følge med på hvor mange dager du har fulgt kuren. Hvis du har lyst til å prøve en styrkekur for huden din, har vi funnet fram noen av de beste her.