© Instagram @ninaagdal og @chaneliman, Getty Images

Unngår du disse skjønnhetsfellene?

Disse 10 uvanene bør du kvitte deg med så fort som mulig!

(Annonsørinnhold)

1. Du dropper solbeskyttelse. Regel nummer 1 om du ønsker å bremse aldringsprosessen er å beskytte ansiktet med solfaktor. UVA-strålene, som assosieres med rynker og aldring, er sterke året rundt, så du vil tjene mye på å innføre SPF i din daglige hudpleierutine.

2. Du fjerner makeup med sminkeservietter. Å fjerne makeup med sminkeservietter kan gi slitasje på den tynne huden rundt øynene. Serviettene fjerner dessuten bare det øverste laget med sminke, og det er viktig at du får renset huden skikkelig. Et godt alternativ til sminkeservietter er å bruke precleanse fra Dermalogica. Du bruker fingrene til å massere produktet inn i huden, og den dyprensende oljen løser opp urenheter og makeup. Effektivt og skånsomt for huden!

3. Du vasker håret for ofte. Fett hår blir ikke mindre fett av å vaske det ofte! Dersom du overdriver hårvasken vil dette nemlig øke talgproduksjonen i hodebunnen. Vent noen dager mellom hver hårvask og bruk en god tørrsjampo i mellomtiden. Det kan ta tid å få hodebunnen til å normalisere seg dersom du begynner å vaske håret sjeldnere, men det vil være verdt det i lengden.

4. Du bruker feil produkter for huden din. Det er ikke så rart om du ikke får det resultatet du ønsker deg, dersom du ikke kjenner til din egen hudtilstand. Hudens behov forandrer seg gjennom hele livet, og det er derfor en smart investering å jevnlig oppsøke profesjonelle salonger. Dermalogica-hudterapeuter tilbyr en innovativ Face Mapping® hudanalyse, som deler inn huden din i 14 soner. Ansiktet ditt kan nemlig ha flere ulike hudtilstander på samme tid, og en personlig tilpasset og målrettet hudpleierutine kan gjøre underverker.

5. Du sover for lite. Det vises på huden når du har sovet lite, og det er ikke uten grunn at ordet ”skjønnhetssøvn” eksisterer. Sørg for at du får den søvnen du trenger hver natt, og gi gjerne huden ekstra pleie med en god nattkrem.

6. Du overdriver selvbruningen. De fleste av oss ønsker en fresh, glødende hud. Spesielt på vinteren, når litt brunfarge kan dekke over at man ser blek og gusten ut. Selvbruning er et sunnere og bedre alternativ for huden enn ekte sol – men ikke overdriv. Fargen kan lett bli oransje og skjoldete om du ikke bruker den riktig. Sørg for at du eksfolierer huden godt først og bruker et produkt tilpasset din hudtone.

7. Du påfører foundation på tørr, ujevn hud. For at foundation skal gi et bra resultat er det viktig at du har et godt grunnlag! Dersom huden din føles tørr, dehydrert og/eller tidlig aldret, kan du starte hver morgen med å påføre Skin Smoothing Cream fra Dermalogica. Den gir intens fuktighet, er rik på antioksidanter og beskytter mot frie radikaler.

8. Du bytter ikke ut sminken din. Når var sist gang du kvittet deg med gamle makeup-produkter eller vasket sminkekostene dine? Sminke som har gått ut på dato kan være fylt med bakterier og gi deg hudproblemer. Det er derfor lurt å bytte dem ut nå og da, og sørge for at du holder sminkeredskapene dine rene. Hvis ikke tilfører du bakteriene tilbake i sminkepungen.

9. Du renser ikke huden din daglig. Dersom du dropper dette, inviterer du bakterier, skitt og olje til å tette igjen porene dine om natten. Dette kan føre til kviseutbrudd, og gjøre huden din tørr og gusten. La det bli en god vane å bruke et renseprodukt som etterlater huden din forfrisket og beroliget hver dag. Dermalogica Special Cleansing Gel er en skummende rensegelé som fjerner urenheter grundig, uten å forstyrre hudens naturlige fuktbalanse.

10. Du bruker mørk lipliner til lyse lepper. Å ramme inn leppene med en lipliner kan gi en forstørrende effekt. Men den bør aldri ha en mørkere tone enn den fargen du har på leppene. Bruk gjerne liplineren til å ramme inn leppene først og deretter fylle dem inn, slik at du slipper å ende opp med en mørk strek rundt munnen etter kort tid.

HUSK PÅ DET VIKTIGSTE! Om du kjenner deg igjen i punktene over kan det være vanskelig å gjøre noe med dem alle på én gang. Det absolutt viktigste du bør fokusere på når det kommer til skjønnhet og hudpleie er daglig rens og solbeskyttelse. Solar Defence Booster SPF50 kan du blande inn med din favorittkrem eller foundation hver morgen. Gjør det til en god vane, og bruk produkter tilpasset nettopp deg - så vil huden din takke deg senere.