Bruker du produkter i god tro?

Kanskje det ikke er huden, men kremene du bruker som er gir utbrudd?

Paula Begoun er grunnleggeren bak hudpleie merket Paula’s Choice, og har forfattet mange bestselgere om temaet hudpleie. I følge Paula er det mange feil vi gjør som skader huden mer enn den pleier den. Feil vi gjør fordi vi stoler på produktene rettet mot problemet vi har. I følge Paula er ikke alle produkter like bra for alle hudtoner. Ufarlige ingrediensene faktisk være det som gjør at huden din ikke blir så fin som du ønsker. Kanskje det er verdt revurdere dine vaner om ingenting hjelper? Her er Paula sine enkle råd på hva du bør tenkte på.

1. Du bruker skrubber eller for sterke renseprodukter mot acne rettet mot kvisehud

– Kun milde renser er bra på acnehud. Skrubber og sterke renser forværrer bare acnehud, men produkter med 2% salisylsyre/ BHA, eller 10% azelaic syre er best. Du bør også vurdere få en lege til å skrive ut en resept, siden dette kan gi gode resultater. Fikk du med vår facemap over de forskjellige typene kviser og hvordan behandle dem?

2. Du bruker produkter med parfyme og reagerer på de uten å vite det

– Fordi forskning viser at produkter med parfyme eller naturlig duft irriterer huden bruker jeg det ikke i mine produkter. Irritasjonene kan skade kollagenet, og ødelegge overflaten på huden som igjen fører til flere skader.### 3. Du bruker vidunderingrediensen retinol og tror flassing alltid må til

– Jeg tror íkke det retinolen som får huden ti å flasse men produktene du kombinerer retinolen med. Noe hudtyper reagerer på å bruke retinol - jeg er en av dem, men kan heller vurdere peptider ( byggeklosser i huden) og niacinamide som er fantastiske alternativer.Les meg om hva retinol er HER, og hvordan du bør bruke det.

Emily Ratajtowskis favorittserum med retinol er fra Resurface By Shandi Darden koster rundt 793 kr, og Paula's Choice har mange produkter med retinol. Serumet Resist Intensive Wrinkle Repair til 149 krer en budsjettvinner.

4. Du bruker kun naturlig produkter fordi du er redd for ingredienser, eller du styrer unna naturlige ingredienser

– Det finnes mange fantastiske naturlige produkter, akkurat som det finnes syntetiske. Men i begge kategorier er det ingredienser som ikke er bra for huden, så naturlig er ikke alltid best eller omvendt, avslutter Paula.