solkrem © Anna Stokland

Vi har testet: 5 solkremer vi kjøper igjen og igjen

Den viktigste kremen for huden din akkurat nå er den perfekte solkremen. Se hvilke vi har kåret som best i test, og hva hudlegen sier om solbeskyttelse!

solkrem © Anna Stokland
1 / 6

Den perfekte solkremen skal smelte inn i huden. Vi har testet oss gjennom mange, og snakket med hudlege Micheal Zangani fra Akademikliniken om solvettregler.

Her er svaret på de mest stilte spørsmålene om solkrem:

1. Mange vender nesetippen sørover i påsken, og pakker med seg solkremen fra fjorårets sommerferien, men er det farlig å bruke en solkrem som har gått ut på dato?

– Levetiden på en solkrem pleier som regel å stå på baksiden av produktet, og kan variere fra 6 - 12 måneder. Du kan absolutt bruke solkremen fra sommeren i fjor så lenge det er innenfor denne tidsperioden, for solfilterene blir mindre effektive etter at produktet har gått ut på dato, og da får du ikke optimal beskyttelse, forteller Dr. Zangani.

2. Hvilke områder er spesielt viktige å beskytte?

– Alle områder solen treffer bør smøres godt inn, men som regel er det viktigst å beskytte ansikt, hals og bryst. Dette er områder som er mest utsatt for sol.

3. Bør de som opplever å få uren hud i sola styre unna noen spesielle ingredienser som kan trigge huden?

– Det er så mange ingredienser der ute nå at det nesten er umulig for forbrukeren å holde oversikt. Alle merker har egne solkremer med ingredienser som er lette, og ikke tetter igjen porer. Jeg anbefaler å snakke med en hudpleier før du kjøper solkrem til ansikt.

4. Hvor stor forskjellen på solfaktor 30 og 50?

– Begge beskytter opptil 93 til 96 prosent mot UV-stråler, likevel blir man 4-5 ganger mer utsatt for de skadelige strålene når man kun bruker solfaktor 30, sammenliknet med solfaktor 50. Derfor anbefaler jeg alltid å gå for det høyeste faktoren.

Vi har testet oss gjennom en rekke solkremer, her er fem favoritter akkurat nå:

Økologisk
2 / 6

Økologisk

Hvorfor vi digger den:

Når det kommer til økologiske solkremer, er det mange forskjellige konisistenser der ute. Mange kjemiske filtre kan oppleves klissete, men selv den miljøbevisste vil da se fin ut, og denne leverer. I rekken av solkremer av den grønnere sorten, er Coola et av våre favorittmerker. Listen over ingredienser fra Moder Jord er like imponerende som konsistensene og duftene. Coola kremene inneholder mye antioksidanter, som bygger opp huden, i tillegg til ingredienser som virker beroligende på huden. Denne varianten tilfører litt ekstra farge. Det kan vi like.

Minus:
Populær godbit som fort blir utsolgt.

Solkrem fra Coola, kr 379.

Vannfast
3 / 6

Vannfast

Hvorfor vi digger den:

Når du vil ut og jogge eller ligge å steke langs bassengkanten, er det kjedelig med solkrem som renner ned så øynene svir. Denne vannfast klassikeren med skyhøy faktor er derfor genial for utendørsaktiviteter og soling. Den er parfymefri, trekker godt inn i huden og tar nesten ikke plass i vesken. Har du plass til din iphone, får du også plass til denne. Minus: Den er tykk i konsistensen, derfor kan du oppleve å få grå hud om du legger for mange lag. Det er viktig at solkremen får trekke godt inn i huden før du smører på et nytt lag.

Solkrem fra Zo Skin Health, 890 kr.

Har du sett? Her er 8 vårfine kjoler vi ønsker oss nå!

Prisvinner
4 / 6

Prisvinner

Hvorfor vi digger den:

Denne føles ut som en lett dagkrem, og har pleiende ingredienser som gjør den perfekt å bruke i stedet for dagkremen, eller for å få ekstra glød under din foundation. Solkremen har faktor 50, men på grunn av de kjemiske filtrene blir verken huden grå eller hvit. Tuben er praktisk og lett å ta med seg i vesken. Dette er en superdeilig krem som smelter på huden. Minus:
Trekker så lett inn i huden at du må smøre på flere lag iløpet av en dag for å føle at du har nok solbeskyttelse i sterk sol.

Solkrem fra Kiehl's 435 kr.

Mattende
5 / 6

Mattende

Hvorfor vi digger den:

Det enkle er ofte det beste, og La Roche-Posay er tilgjengelig hos de fleste apoteker i Norge. Dette er et dermatologisk merke som betyr at hudhelse er deres fokus - solkremer for problemhud er de gode på. Merket har vunnet mange kåringer, og bruker det kjemiske filteret Mexoryl XL, som er kjent for å være bra. Denne solkremen er tyntflytende som melk, trekker fint inn i huden, og gjør huden matt. Den høye faktoren hindrer huden i å tørke ut. Det er viktig for at talgproduksjonen ikke blir for ivrig.

Minus: Den flytende konsistensen gjør det lett å ikke ta på nok, og melken "svupler" bort fra hendene. Påfør melken i to omganger, så er du sikret nok dekk!

Solkrem fra La Roche Posay Anthelios, 260 kr.

Reparerer
6 / 6

Reparerer

Hvorfor vi digger den:

Den hjelper på sensitiv hud som nesten alltid blir rød, vi fikk ingen tegn til rødhet ved å bruke denne. Det som skal sies er at dette er et cosmeceuticals produkt - enkelt forklart betyr dette at formlene produktet er satt sammen av grenser mot medisinsk hudpleie. Cosmeceuticals produkter kan lukte rart, eller andre ganger ingenting.

Denne solkrem har høy faktor som beskytter huden, men også mange ingredienser som skal reparere skade. Vi følte huden vår ble bedre etter vi testet denne.

Minus:
Prisen!

Solkrem fra Elixir Cosmeceuticals, 790 kr.

Oppgrader treningsgarderoben: Her er det fineste i butikk!