Glød hud
© Anna Stokland

Vi har testet en c-vitaminbehandling

Sliter du med pigmentflekker? Da bør du ta en titt her!

Etter en lang vinter uten sol og varme er huden ofte tørr og gunsten. Det den trenger er en behandling som fjerner de gamle hudcellene og setter fart på cellefornyelsen så gløden kommer frem. Velger du en salongbehandling vil dette hjelpe deg med å få den lille kickstarteren huden trenger. Etter dette vil et serum og rens hjelpe å få frem gløden som gir en skikkelig effekt på huden.

Fikk du med deg denne? Slik blir du kvitt pigmentflekker!

– Hudpleiebehandlinger som fokuserer på å tilføre huden C-vitamin er en behandling man kan bruke gjennom hele sommerhalvåret, forteller Nicola Vendrell,klinikksjef Face It Sandvika.

Nicola Vendrell er klinikksjef hos Faceit i Sandvika

Nicola Vendrell er klinikksjef hos Faceit i Sandvika

Vi testet en behandling fra merket Murad, som også tilbyr en egen hudscanning med en maskin som heter Youthcam. Ansiktet blir scannet, og et bildet viser hvilke underliggende pigmentering eller andre hudproblemer som burde forebygges. Maskinen kan også simulere hvordan huden vil se ut om noen år, om man ikke tar tak i problemområdene. Et tips er å sjekke om salongen du vil til har dette tilbudet. Så ser du hva du faktisk må jobbe med.

Drømmer du om å stå brud, eller skal det?Her er tilbehøret som passer til selv de enkleste kjoler.

Essential C, C-Vitaminbehandling

Vi testet behandlingen som passer alle hudtyper, en skikkelig glødgiver for huden. Behandlingen starter med en peeling som inneholder 40 prosent konsentrert c-Vitamin som jevner ut hudtonen, og oppsamlet pigmentering. Peelingen, og hele behandlingen føltes utrolig god på huden uten for mye prikking eller svie, og huden så merkbar mer glødende ut etter kun en behandling. En skikkelig god partyprep, syntes vi.

Litt om behandlingen

Hvem passer denne behandlingen for? — Alle, også gravide kan ta denne, men har man et større pigmenteringsproblem må vi vurdere hvert tilfellet individuelt. For bedre resultat på pigmentering anbefales denne som en kur på 4-6 behandlinger med 1-2 ukers mellomrom.

Hvilke hjemmeprodukter kan man bruke for å enten opprettholde effekten, og jobbe med forebyggingen selv?

— Det finnes hjemmepeeling man kan bruke. Fra Murad er det produktet C Radiance Peel som har vist å ha god effekt. Man pleier å si at huden trenger 3 til 6 uker på å vende seg til c-vitaminene. Du blir ikke mer solsensitivisert av et hjemmeprogram, men for å redusere risiko for økt pigmentering og solskade anbefaler jeg å bruke en dagkrem med solfaktor over f.eks. Advanced Active Radience Serum fra Murad.

Hvilket annet tips vil du gi til de som sliter med pigmentproblemer eller ønsker å forebygge?

—Bruk et serum med c-vitamin under solfaktoren for å minimere dannelsen av ujevn pigmentering. Noe annet som er viktig er å ta med solkremen ut. Mange smører seg hjemme før de forlater hjemmet, og glemmer og opprettholde hver annen time.

Pris

Faceit utfører 2 ulike Murad Essential C-behandlinger. Den vi testet på 75 min med maske og massasje i tillegg til vitamin c peel koster kr 1650,- for men en kortere ekspressvariant med rens, peel, og avsluttende produkter ligger på kr 850,-.