Hudpleieingrediensen som klar og fin hud
© Anna Stockland

Derfor trenger huden din vitamin C

Ønsker du en klarere hud som gløder? Da bør du ta en titt her!

Alle ønsker seg en hud som gløder av sunnhet, helt uten pigmentflekker og ujevne hudtoner, og det vet beautyguru Ole Henriksen alt om.

Etter at Ole reorganiserte alle produktene sine inn til 4 kategorier, ble det lettere for Sephoras kunder i USA å velge, og C-vitaminserumet ble rivd ut av butikkhyllene. Bestselgerproduktet er et serum som lover glød, samtidig som det skal hjelpe på kollagenproduksjonen i huden.

Vi har snakket med den pensjonerte beautyguruen om hvordan man går fram for å finne det rette serumet med vitamin C. Her er Oles 5 beste tips:

TIPS 1

Du vil ha en krem som gir rikelig med fukt, og ikke oksiderer vekk. Enten du velger et serum eller fuktighetskrem skal du huske at det finnes forskjellige varianter av C-vitaminer, men se etter askorbinsyre og Ester C på ingredienslista. Disse syrene er stabile former og regnes som ”The Golden standard”.

Fuktighetskrem med vitamin C fra Sunday Riley hos Net-a-Porter, 664 kr.

Fuktighetskrem med vitamin C

TIPS 2

Vit hva er du ute etter. Noe som løser et konkret problem som pigmentflekker? Produkter med høy prosent av c-vitamin er beregnet for å jobbe med konkrete hudproblemer, mens de med langvarig virkning er mildere for huden og kan brukes uten solfaktor.

Krem med vitamin C for av pigmentflekker,fra Paula's Choice hos SkinCity, 649 kr.

Les også våre 5 anbefalinger på foundations til deg som har tørr hud.

Fuktighetskrem med vitamin c for å redusere pigmentflekker

TIPS 3

Her i Skandinavia er klimaet tøft, så se etter en krem som også inneholder ingredienser som virker som en pute for huden din - at de er myke og demper irritasjon. Essensielle fettsyrer som for eksempel jojobaolje, druekjerneolje eller hyaluronsyre er fantastiske ingredienser for en fantastisk glød.

Serum med hyalorunsyrefra Lumene hos Kicks, 279 kr.

Serum med C vitamin

TIPS 4

Be om en tester som du kan prøve deg frem hjemme og over en periode. C-vitamin skal ligge rett på huden og som regel være det første du smører på rent ansikt.

Serum med C vitaminfra Cicamed hos Skin City 449 kr.

Serum med C vitamin for å forebygge aldring

TIPS 5

Mange er redde for å gjøre noe galt når de bruker vitamin-C, men huden din reagerer på ulike måter. Her i Europa er alle formuleringer kontrollert av EU, og regnes som trygge, men pass deg for syntetiske ingredienser. Bruk eventuelt en sterkere booster én gang i måneden for å rense opp og virkelig booste kollagenproduksjonen i huden.

Minkur fra Ole Henriksen, 645 kr.

Les de siste nyhetssakene om skjønnhet HER!

Minikur for å booste kollagenproduksjonene og redusere ujevn hudtone