© Rituals

Hva vet du om bakuchiol?

VI har tatt en prat med direktør i Rituals, Niki Schilling, om vidundermiddelet alle snakker om!

Vi gjør oppmerksom på at deler av kostnadene i forbindelsen med denne artikkelen, er dekket av Rituals. Alt som publiseres, er likevel vurdert på et fritt og uavhengig journalistisk grunnlag

Alle drømmer om evig ung og stram hud, men alderen setter igjen sine spor. Finnes det kanskje alternativer som kan gjøre huden både spenstigere og mykere, helt naturlig?

Bakuchiol er en ingrediens som blitt viktigere for det nederlandske velværemerket Rituals, og i relanseringen av hudpleieserien The Rituals of Namaste.

Rituals Cosmetics ble etablert av Raymond Cloosterman i 2000, og de åpnet sin første butikk i Amsterdam det samme året. I dag har velværemerket butikker over hele verden, og Norge er ikke et unntak. De åpnet sin første butikk i Norge i 2015, og har hatt stor vekst siden. Rituals Cosmetics er kjent for sine skjønnhet- og velværeprodukter både for kropp og hjem, basert på oppskrifter fra gamle asiatiske tradisjoner og kulturer.

Vi har tatt en nærmere prat med Niki Schilling i Rituals Cosmetics som har lansert tre nye produktserier.

© Rituals

Hvorfor lanserer dere produkter med bakuchiol nå?
– Folk har et behov for å holde seg unge, med frisk og glødende hud. Og bakuchiol er et naturlig alternativ, med samme effekt som retinol, men mye mildere for huden, forteller Schilling.

Hun har jobbet som direktør for innovasjon og bærekraft i Rituals, og er også blitt en frontperson for merket.

Bakuchiol er en kraftig antioksidant som hentes ut fra planten Psoralea Corylifolia, også kjent som babchi. I mange år har planten blitt brukt i ayurvedisk og kinesisk medisin grunnet sine helbredende, beroligende, antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaper. I likhet med retinol, bidrar bakuchiol til å glatte ut linjer, redusere porer og gi jevnere hudtone, men er mye skånsommere mot huden, og kalles et naturlig alternativ til retinol.

– Rituals er mer enn ett velværemerke, det handler om kropp, hjerne og sjel, mener Schilling.

Foruten å være direktør, er hun også yogalærer og underviser i anusara. Ikke merkelig at spiritualitet er en viktig del av hverdagen hennes.

Hva betyr skjønnhet for deg?
– Jeg tenker at skjønnhet kommer innenfra, og at du blir en veldig vakker i mine øyne om du er i takt med din egen sjel og hjerte – det skinner gjennom. Så kan vi i Rituals bidra med riktig hudpleie for at huden din skal være sunn og glødende.

Når bør man starte med bakuchiol?
– Huden din er ikke i endring før i slutten av 20-årene, så dette er fantastiske produkter som sørger for en fin tekstur, som gir mye glød. Jeg vil nok anbefale å se på hva slags hud man har, og så teste produktene deretter. Sannsynligvis trenger huden din mer fuktighet, og da passer hudpleieserien hydration bedre for din yngre hud. Men samtidig bruker jeg faktisk hydration, selv om jeg er 40+. Så jeg anbefaler å finne hva som faktisk fungerer for deg, for alle har forskjellig hud og trenger ulike produkter.

© Rituals

Hvor lenge bør man bruke bakuchiol før man ser resultater?
– Vi har sett resultater etter 28 dager, men andre kan faktisk oppleve å se resultater etter ti dager. Dette er veldig personlig og avhenger av hudens tilstand.

Kan du fortelle oss om skjønnhetsrutinen din?
– Jeg er veldig heldig som har en del produkter, og har muligheten til å teste mye forskjellig. Men jeg elsker våre renseprodukter, og jeg bruker to forskjellige rens hver dag, både cleansing foam og exfoliator fra The Ritual of Namaste. Om kvelden bruker jeg alltid både serum og nattkremen vår – og om morgenen alltid booster og dagkrem. I helgene, da jeg har lyst til å skjemme meg bort litt ekstra, starter jeg alltid morgenen med en ansiktsmaske, det får alltid barna mine til å le.

© Rituals

Hva assosierer du med Rituals?
– Velvære, og at vi ønsker å skape små øyeblikk av luksus, også gjennom hverdagsrutiner.

Hvordan forholder dere i Rituals dere til bærekraft og emballasje?
– Vi er først og fremst B-corporation certified, som betyr at vi som firma møter de høyeste standarder av sosial og miljømessig innvirkning. Emballasje er bare en del av dette, men samtidig er det noe vi tar veldig seriøst, slik at vi skal ha så lite negativ innvirkning på planeten som mulig. Vi prøver å bidra til dette på mange måter, men et eksempel er bruk av refillere som vi faktisk har på alle våre bestselgende produkter! Vi må alle tenke på det store bildet og hva vi faktisk vil oppnå. Vi må alle rett og slett være mye mer bevisste.

Hvor vil du at Rituals skal være om ti år?
– Jeg ønsker at Rituals skal være det beste og ledende velværemerket i kosmetikk- og skjønnhetsindustrien. Fremtiden handler så klart om ingredienser, men jeg tenker at det mest av alt handler om en sunn og holistisk tilnærming. Med produkter og kosmetikk kan vi gjøre mye, men fremtidens skjønnhet innebærer også at du skal føle deg vakker i hjerte, sjel og kropp.