© Depositphotos.com

Hvor lenge varer et brystløft?

Selve operasjonen utføres i full narkose, og varer vanligvis mellom 1,5 og 2,5 timer.

En vanlig bekymring blant kvinner som vurderer brystløft, er hvor lenge resultatene vil vare.

Ifølge en av de beste klinikkene i Norge, Klinikk A, kan brystløft gi varige resultater, men det er viktig å huske på at brystene vil fortsette å endre seg over tid.

Enkelte faktorer som:

 • aldring
 • vektøkning
 • svangerskap
 • amming

kan påvirke brystenes form og størrelse, selv etter en vellykket brystløft operasjon.

Hva er et brystløft?

Et brystløft, også kjent som mastopexy, er en kosmetisk kirurgisk prosedyre som har som formål å løfte og stramme slappe bryster for å gi dem et mer ungdommelig og estetisk tiltalende utseende. Det utføres ofte på kvinner som har opplevd betydelig vekttap, graviditet eller endringer i brystform og fasthet på grunn av aldring. Noen kvinner utvikler heng på brystene allerede i tenårene.
Under en brystløftingsoperasjon fjernes overskuddshud og vev fra brystene, og resterende hud og vev sys sammen for å løfte brystvortene til en mer hensiktsmessig posisjon. Prosedyren kan også innebære å flytte brystvortene til en høyere posisjon.
Det finnes forskjellige teknikker for brystløft, avhengig av graden av sagging og størrelsen på brystene. Kirurgen vil velge den mest hensiktsmessige teknikken basert på pasientens ønsker og behov. Noen vanlige teknikker inkluderer:

 • Anchor eller T-formet løft: Denne teknikken innebærer å lage et snitt rundt brystvorten og nedover brystet i en ankerform . Dette tillater kirurgen å fjerne mer hud og vev og gi et mer dramatisk løft.
 • Lollipop eller vertikal løft: Denne teknikken innebærer å lage et snitt rundt brystvorten og nedover brystet i en lollipop-form. Denne teknikken er vanligvis egnet for mindre løft.
 • Crescent løft: Denne teknikken innebærer å lage et snitt rundt øvre del av brystvorten. Det er egnet for pasienter som trenger et mindre løft.

Det er viktig å merke seg at brystløft ikke øker bryststørrelsen, selv om det kan gi en illusjon av større bryster på grunn av den nye formen og posisjonen på brystene. Pasienter som ønsker større bryster kan vurdere en kombinasjon av brystløft og brystforstørrelse med implantater.

Varigheten av et brystløft

Et brystløft er en kirurgisk prosedyre som har som mål å løfte og stramme brystene. Mange kvinner velger å gjennomføre denne operasjonen for å få et mer ungdommelig utseende, spesielt etter svangerskap eller vekttap. Men hvor lenge varer resultatet av et brystløft?

Umiddelbart etter operasjonen

Umiddelbart etter en brystløft operasjon vil pasienten oppleve hevelse og blåmerker rundt brystene. Det kan også være smerte og ubehag, men dette kan lindres med smertestillende medisiner som legen vil foreskrive. Pasienten vil også ha på seg en bandasje eller støtte BH for å støtte brystene og hjelpe med å redusere hevelsen.

Gjenopprettingsprosess

Gjenopprettingsprosessen etter et brystløft kan variere fra person til person. Vanligvis vil pasienten kunne gå tilbake til arbeid og andre daglige aktiviteter etter en uke eller to. Men det er viktig å unngå tunge løft eller anstrengende aktiviteter i minst fire uker etter operasjonen. Legen vil også gi spesifikke instruksjoner om hvordan man skal ta vare på såret og hvordan man skal ta vare på brystene etter operasjonen.

Langsiktige resultater

Resultatene av et brystløft kan vare i mange år, men det er viktig å huske at kroppens naturlige aldringsprosess vil fortsette å påvirke brystene over tid. Kroppens vektendringer, graviditet og amming kan også påvirke resultatene av operasjonen. Pasienten kan imidlertid forvente at brystene vil forbli mer løftet og fastere enn før operasjonen.
Det er også viktig å huske at et brystløft ikke er en permanent løsning. Etter noen år kan det hende at pasienten ønsker å gjennomføre en ny operasjon for å opprettholde resultatene av det første brystløftet.

Prosedyre Varighet
Brystløft Flere år
Gjenopprettingstid 1-2 uker
Varighet av resultatet Avhenger av kroppens naturlige aldringsprosess

I sum kan man si at et brystløft kan gi varige resultater, men det er viktig å huske på at det ikke er en permanent løsning. Pasienten bør også være forberedt på en gjenopprettingsprosess og følge legens instruksjoner for å oppnå best mulig resultat.

Faktorer som påvirker varigheten av et brystløft

Når man vurderer et brystløft, er det viktig å forstå at varigheten av resultatet kan variere fra person til person. Det er flere faktorer som kan påvirke hvor lenge resultatet vil vare. Her er noen av de viktigste faktorene som kan påvirke varigheten av et brystløft:

Alder

Alder er en av de viktigste faktorene som kan påvirke varigheten av et brystløft. Eldre pasienter kan oppleve en kortere varighet av resultatet enn yngre pasienter. Dette skyldes at huden kan miste elastisitet og spenst med alderen, noe som kan føre til at brystene igjen mister sin opprinnelige form over tid.

Helsestatus

Helsestatus er også en viktig faktor som kan påvirke varigheten av et brystløft. Pasienter som lider av kroniske sykdommer eller har en dårlig helse generelt, kan oppleve at resultatet av brystløftet varer kortere enn forventet. Dette skyldes at dårlig helse kan påvirke kroppens evne til å helbrede seg selv etter operasjonen.

Livsstil

Livsstil er en annen faktor som kan påvirke varigheten av et brystløft. Pasienter som røyker eller drikker mye alkohol kan oppleve at resultatet av brystløftet varer kortere enn forventet. Dette skyldes at røyking og alkohol kan påvirke kroppens evne til å helbrede seg selv etter operasjonen. Generelt anbefales 6 uker nikotinkarens før og etter operasjon for å sikre best mulig tilheling.
Det er viktig å huske at varigheten av resultatet av et brystløft vil variere fra person til person. Pasienter bør diskutere sine forventninger og bekymringer med sin plastikkirurg før de bestemmer seg for å gjennomgå operasjonen.

Hvordan forlenge resultatene av et brystløft

Et brystløft er en kirurgisk prosedyre som strammer opp huden og gir brystene en mer ungdommelig og fastere form. Resultatene av et brystløft kan vare i flere år, men det er noen ting som kan gjøres for å forlenge effekten av operasjonen.

En av de viktigste faktorene for å forlenge resultatene av et brystløft er å opprettholde en sunn livsstil. En stabil vekt og regelmessig trening kan bidra til å holde brystene faste og ungdommelige. Røyking kan også påvirke resultatene av et brystløft negativt, så det er viktig å unngå røyking etter operasjonen.
Det anbefales også å bruke en støttende BH etter operasjonen for å støtte brystene og forhindre henging. BH-en bør brukes dag og natt i minst tre uker etter operasjonen, og deretter på dagtid i ytterligere tre uker. Arrene skal tapes med tape (Micropore eller Scanpor) så lenge arrene er røde (normalt 3-4 mnd).
Pasienter bør også følge legens instruksjoner nøye for å sikre at de tar vare på sårene og arrene etter operasjonen. Dette kan inkludere å unngå tunge løft og anstrengende aktiviteter i noen uker etter operasjonen.
I tillegg kan det være nødvendig med oppfølgingsbehandlinger for å opprettholde resultatene av et brystløft over tid. Dette kan inkludere injeksjoner eller andre prosedyrer for å forbedre hudens elastisitet og fasthet.
Samlet sett er det flere ting som kan gjøres for å forlenge resultatene av et brystløft. Pasienter som tar vare på seg selv og følger legens instruksjoner nøye, kan forvente å oppleve langvarige og positive resultater av operasjonen.

Potensielle risikoer og komplikasjoner

Som med enhver kirurgisk prosedyre, kan det være potensielle risikoer og komplikasjoner ved brystløft. Selv om risikoen er relativt lav, er det viktig å være klar over dem før man tar en beslutning om å gjennomgå operasjonen.

Noen av de vanligste risikoene og komplikasjonene ved brystløft inkluderer:

 • Blødning eller hematomdannelse
 • Asymmetriske bryster
 • Ujevnheter i brystets kontur og form
 • Endringer i brystvorten eller brystfølelsen, som kan være midlertidig eller permanent
 • Dyp venetrombose, hjerte- og lungekomplikasjoner
 • Fettvev funnet dypt i huden kan dø (fettnekrose)
 • Væskeansamling
 • Infeksjon
 • Dårlig tilheling av snitt
 • Det er viktig å huske på at disse risikoene og komplikasjonene er sjeldne og kan forebygges eller behandles med riktig oppfølging og omsorg etter operasjonen. Det er viktig å følge legens instruksjoner nøye for å minimere risikoen for komplikasjoner.

Generelt sett er brystløft en trygg og effektiv prosedyre for kvinner som ønsker å forbedre utseendet på brystene sine. Med riktig forberedelse, oppfølging og omsorg kan pasientene forvente et vellykket resultat og en forbedret selvtillit.

Konklusjon

Et brystløft er en vanlig kosmetisk operasjon som kan gi positive resultater for kvinner som ønsker å forbedre utseendet på brystene sine. Det er viktig å forstå at resultatene av et brystløft ikke vil vare evig, og at det er visse faktorer som kan påvirke hvor lenge resultatene vil vare.

Generelt vil resultatene av et brystløft vare i flere år, men det er vanskelig å gi en eksakt tidsramme da det avhenger av flere faktorer. En av de største faktorene som påvirker varigheten av resultatene er aldring. Som kroppen eldes, vil brystene også miste fasthet og volum, og dette kan påvirke resultatene av et brystløft.
Andre faktorer som kan påvirke varigheten av resultatene inkluderer vektendringer, graviditet, amming og røyking. Kvinner som ønsker å holde resultatene av et brystløft i lang tid, bør prøve å opprettholde en sunn livsstil og unngå å røyke.

Det er også viktig å forstå at resultatene av et brystløft kan variere fra person til person, og at det ikke er noen garanti for at resultatene vil vare så lenge som ønsket. Kvinner som vurderer brystløft bør diskutere forventningene sine med en kvalifisert plastisk kirurg fra Klinikk A og være realistiske om hva de kan forvente av resultatene.