Hvorfor bruker kvinner barberhøvler for menn?

De fleste gode barberhøvler på markedet i dag er tilpasset menn, for senere å bli omgjort til kvinnelige utgaver. Hele 1 av 3 kvinner kjøper jevnlig barberhøvler som ikke er designet for kvinnekroppen, noe de svenske gründerne Amanda Westerbom, Ben Eliass og Alan Aygun bestemte seg for å gjøre noe med, sammen med moteprofilen Nadia Kandil.

Samarbeidet resulterte i det som er Skandinavias første bærekraftige barberhøvel med fokus på kvinnekroppen: Estrid. Dette er også den eneste barberhøvelen på markedet som oppfordrer andre til å bruke kvinnelig kroppshår i markedsføringen, for Estrid vil hylle den ekte kvinnen og vise hvordan virkeligheten faktisk ser ut.

Din kropp, ditt hår!

Tidligere var det å beholde håret under armene et tydelig symbol på å være feminist og en del av kvinnebevegelsen. Men for unge kvinner i dag handler feminisme mer om det frie valget til å gjøre som man selv vil med sin egen kropp, uavhengig av kampen for kvinners rettigheter. Hårfjerning er nemlig ikke noe kvinner skal trenge å føle at de må gjøre, men dersom man ønsker å barbere seg bør i alle fall en god barberhøvel være en selvfølge.

Konseptet Estrid har utviklet er en skreddersydd abonnementstjeneste (helt uten bindingstid og forpliktelser), og et start-kit inneholder en høvel, to barberblader og tilhørende veggholder, for kun 95,-.

Barberhøvelen er 100% vegansk og bærekraftig, har fem skarpe, robuste blader som sørger for tett barbering, og kommer i disse fine fargene: Space, Cloud, Blush, Lemonade og Peach.

Du velger selv hvor ofte du trenger nye barberblader sendt rett hjem i postkassen (hver, annenhver eller hver tredje måned), slik at du unngår situasjoner der du står i dusjen og skal barbere deg, men har glemt å kjøpe nytt barberblad.

Abonnementet kan oppdateres, endres eller avsluttes når som helst, og du får alltid gratis, klimakompensert frakt!

3 tips til en bedre barbering

1: Tørk av høvelen etter barbering, ettersom mye vann vil kunne gjøre barberhøvelen sløvere og dermed kortere levetid. Du bør også oppbevare den riktig når den ikke er i bruk, og her er det praktiske opphenget til Estrid helt genialt.

2: For perfekt, tett barbering bør du dusje eller bade i varmt vann først. Da blir hårene mykere, og enklere å kutte. På Estrid sine barberhøvler finner du også en stripe med med fuktighetsgivende aloe vera, vitamin E, kakao og sheasmør - 100 % veganske ingredienser - som gjør barberingen enda mer “smooth”. Estrid skiller seg dessuten ut på markedet med tanke på at de fleste andre høvler med en slik smørestripe inneholder Lanolin eller Glycerin, noe denne ikke gjør.

3: For å roe ned og gi den nybarberte huden masse fukt bør du smøre deg inn med en god bodylotion etterpå, som for eksempel Estrid sin veganske variant med aloe vera, sheasmør og rapsolje.

Estrid har vunnet flere priser og forbrukertester, blant annet best i test av Helsekontrollen på TV 2. Klikk deg inn her for å lese mer, eller følg Estrid på Instagram: @heyestrid