Øjenvipper
© Anna Stokland

Kan denne prisvennlige oljen gi lengre vipper?

Den prisvennlige oljen er blitt ekstremt populær og flere påstår at den får vippene til å gro helt naturlig.

Øyenbrynene skal gjerne endre form alt etter hva som er på moten, men øyenvippeidealet er mer konstant. De fleste ønsker seg lange, tykke vipper. Snarveien til dette er selvfølgelig maskara, men dersom du ønsker deg en mer permanent effekt skal det andre hjelpemidler til. Det finnes en rekke produkter som på tross av at vi alle har ulik hårvekst kan bidra til lange øyevipper ved å forlenge vippehårets vekstfase eller styrke hvert enkelt hårstrå. Det kan blant annet skje ved hjelp av effektive vippeserum, eller på helt naturlig vis med denne oljen.

Castor oil

… også kjent som lakserolje eller ricinusolie på norsk, har fått fornyet oppmerksomhet i skønnhedsverdenen. Dette er fordi flere, både merker og private brukere, skriver om oljens effekt på bryn og vipper.

Oljen skal få tynne vipper og øyenbrynshår til å bli kraftigere etter et par ukers bruk. Ricinusolje presses av bønner fra tropeplanten Ricinus Communis og har lenge vært brukt til å fukte huden, men begynner nå også å bli brukt på bryn- og vippehår. Det skyldes blant annet oljens høye innhold av omega 9-fettsyrer. Disse gir pleie og styrker de tørre vippene som dermed knekker sjeldnere og vil fremstå tykkere og mørkere.

Helt naturlig

Fordelen med oljen er at den er billigere enn andre hårvekstprodukter, og at den kan fås økologisk. Den er dessuten multifunksjonell da den også kan brukes i hodebunnen for å fremme hårvekst her, eller smøres på kroppen når huden trenger fukt.

Slik gjør du

Skal vippene ha en fuktboost med ricinusolje, skal den påføres med en ren bomullspad langs den øverste vippekanten. Oljen skal smøres på hver kveld, og du kan også gi øyenbrynene en omgang, så de også kan dra nytte av oljen. Vær forsiktig og pass på at du ikke har for mye olje på bomullspaden, slik art du unngår å få overskytende olje i øyet. Får du olje i øyet kan det føles ubehagelig, og du skal skylle med vann med en gang.