4 triks som sørger for at makeupen holder hele dagen

Dette er sminketriksene du skulle ønske du hadde lært tidligere!

© Bellahadid_Instagram

1. La primeren tørke

Enten er du avhengig, eller så har du ikke noe forhold til primeren. Tenk på den som et vidunderprodukt du bruker mellom fuktighetskremen og foundationen din. Et triks de fleste ikke tenker over, er at fuktighetskremen må tørke ordentlig før du legger på primeren. Slik får du mest nytte av produktet, og et jevnere resultat. Og, én ting til: Pass også på at du har riktig primer for din hudtype, det finnes mange varianter!

Vil du bli mester i konturering? Dette er Kim Kardashians hemmelige triks!

2. Bruk en beautyblender

Vi har hørt mye om den, men vi vet lite om hvordan den skal brukes. Noen makeupentusiaster påstår at den har endret livet deres, og stylister sier de ikke kan leve uten. Sminkekostene dine kan byttes ut med den rosa, lille svampen som skal etterlate en plettfri hud. Fukt den med vann eller spray på quick-fix produktet makeupartistene elsker, før du trykker foundation lett på huden. Den skal ikke være så fuktig at vannet drypper, klem derfor godt på svampen før du bruker den i ansiktet. Bruk deretter den spisse kanten til å trykke på litt pudder. Slik får du perfeksjonert looken, og matte partier som ser helt naturlig ut. Den mest brukte og populære er svampen fra merket beautyblender.

Har du sett? Louis Vuitton har lansert parfyme!

© Natashapoly_Instagram

3. Bruk en lipliner under leppestiften

Liplineren er i hovedsak skapt for å markere leppenes fasong med en ytre linke, derav navnet "liner". På 80-tallet ble den brukt for å skape en kontrast mellom fargene. Nå blir den oftest brukt til å tegne på større eller bredere lepper, alá Kylie Jenner-stil. Uansett hvilket teknikk du bruker, er den aller viktigste: Bruk liplineren på leppene, dekk de helt. Gjerne med en naturlig hudtone så fargen passer leppestiften. Slik vil leppestiften sitte mye lenger, og ikke smitte av når du drikker eller spiser.

Makeupartistenes favoritt: Dette solpudderet er best!

4. Bruk base under øyenskyggen

Øyenskygger som samler seg i streker iløpet av dagen, er et velkjent problem. Mange tror dette skyldes dårlig kvalitet på øyenskyggen, fordi dem ikke kjenner til det beste trikset i boka, som er å bruke en helt matt baseskygge under på øyelokket, før du legger alt annet. Du har sikkert blitt bedt om å bruke en primer på øyelokket, men det eneste den vil gjøre er å forsterke øyenskyggefargen. Du må på med noen helt matt for å absorbere oljelaget du har på huden. Bruk en vid kost, og legg på et par ekstra lag før du legger øyensminken. Vi er avhengig av basen fra Bobbi Brown i fargen Bone!

Pleier du å strobe? Dette er sminketeknikken alle snakker om!