sminketriks: 4 foundationfeil du bør unngå
© Getty images

4 vanlige foundation-feil de fleste gjør

Foundation er kanskje det mest brukte produktet i sminkepungen, men det er noen vesentlige feil de fleste gjør. Sjekk om du er en av dem!

1. Du legger for tykt lag

Sliter du med urenheter, fargeforskjeller eller pigmentflekker, er det sjeldent en god idé å prøve å plastre huden med et tykt lag foundation. Det vil tvert i mot gi et kakete resultat og legge seg som en maske over huden din.

Foundation skal brukes til å jevne ut og gi frisk glød. Har du mer spesifikke problemer, kan du bruke en fargekorrigerende primer under eller dekke til urenhetene enkeltvis med en concealer. Det vil gi et mye mer naturlig utseende med rett tekstur, og ansiktet vil se mindre sminket ut.

Se hvilken concealer som er mest populær akkurat NÅ!

2. Du bruker en foundation med feil konsistens

Det finnes omtrent like mange konsistenser som farger når vi snakker foundation, derfor er det viktig å finne en som passer huden din.

Har du tørr hud, vil en pudret og mattende konsistens sette seg i dype linjer og få huden til å se mer tørr ut. Har du på den andre siden mer fet hud, vil en fuktende og flytende foundation kun gjøre huden enda mer skinnende. Prøv derfor med litt forskjellige teksturer, og husk at det minst er like viktig å finne den perfekte fargen. Besøk en sminkebutikk og spør etter hjelp - makeupartister kan som regel sakene sine.

3. Du sminker deg eldre

I mange tilfeller vil riktig foundation faktisk få deg til å se yngre ut, fordi den jevner ut små fargeforskjeller og gir en ren hudtone - som igjen gir inntrykk av yngre hud. Det viktigste er å finne en tekstur som ikke er for tørr, eller legger seg i fine linjer og folder, da den bare vil fremheve det du ønsker å skjule.

Les også: 5 sminkefeil du bør slutte med!

4. Du smører foundation overalt

På samme måte som du ikke skal legge et tykt lag, skal du heller ikke bruke foundation i hele ansiktet. Ekspertene sier at det beste er å kun bruke foundation på de områdene det er behov for, hvis du ønsker et usminket resultat, og kun pudre der du blir ekstra fet.

De fleste har kun bruk for litt pudder i T-sonen, som ofte blir mer blank enn resten av ansiktet. Veien til vakker sminke handler faktisk om å legge så lite som mulig og jobbe hvert lag godt inn i huden før du legger neste lag. Små tynne lag er også nøkkelen til en mer holdbar makeup - dette gjelder forøvrig også for øye- og leppesminke.