5 ansiktsrens for fet hud

Føles huden fetere nå som temperaturen stiger? Her er 5 favoritter som garantert vil gjøre en forskjell på huden din!

Huden oppleves oftest blankere om sommeren, fordi vi svetter mer og talgproduksjonen fører til en fetere overflate. Høyere luftfuktighet, sterk sol, økt svetteproduksjon og usunn mat er også medvirkende faktorer til at huden føles fetere enn normalt, derfor kan vi oppleve å få mer urenheter og kviser.

Et godt råd kan være å bytte ut fuktighetskremen med et serum eller en lettere lotion, så lenge du UV-beskytter huden. Det er så mange som glemmer at solkrem er det mest essensielle for å forebygge hudskader og aldring. Det er uansett viktig å fukte huden, så kjøp en fuktighetskrem som passer til årstiden.

Har du mørke ringer under øynene? Da bør du prøve disse produktene!

Vi har listet opp fem renseprodukter for fet hud, som renser i dybden og etterlater en frisk og naturlig glød. En skikkelig ansiktsskrubb fjerner døde hudceller og hjelper også mot fet hud. Husk også at huden skal renses to ganger om dagen, morgen og kveld!

Vanligvis de**hydret hud?**

Hvis du vanligvis er tørr, men opplever en unormalt fet hud, må du passe på å ikke tørke ut huden med altfor sterke produkter.

Det økologiske merket Aurelia valgte å etablere seg på det norske markedet etter at etterspørselen ble så høy. Aurelia er et britisk hudpleiemerke med aromatiske og kremaktige sammensetningen som fjerner alle urenheter, samtidig som den bevarer fukten i huden.

De rene, plantebaserte ingrediensene er rike på omega 3, 6 og 9 og antioksidanter som gir en frisk og oppstrammende effekt og dufter helt fantastisk. Det følger også med en bambusklut som virker som en eksfoliator som fjerner smuss og sminkerester.

Rens fra Aurelia, 469 kr.

Makeuptrend: Stripping er den nye strobing!

Sensitiv og irritert hud?

Kiehl's ble grunnlagt på et apotek i New York, og har i mer enn 160 år tilbudt gode produkter til ansikt, kropp og hår. Denne deilige rensen med urteekstrakter trekker lett inn, og fjerner sminkerester uten å tørke ut huden. Den passer utmerket til sensitiv hud som fort blir rød og irritert, og beroliger eksemhud.

Rens fra Kiehls, 235 kr.

Lyst til å detoxe? Dette er juicene du har godt av!

Fet hud året rundt?

Har du en hud som tåler mye, og går fra kombinert til fet, er dette rensen for deg. Mange liker å bruke den med clearisonic børsten, som renser tre ganger bedre enn du gjør med henda og hjelper mot tilstoppet aknehud. Rensen inneholder AHA-syrer som frigjør døde hudceller i det ytterste hudlaget, og gir dermed en frisk hud og sunnere utstråling.

Husk at hvis du tørker ut en fet hud med altfor sterke renseprodukter, vil den begynne å produsere enda mer olje, så ta en prat med hudpleieren før du kjøper en rens med sterke syrer.

Fra Excuviance, 339 kr.

Begynt å få synlige linjer? Her er mirakelkremene som fungerer!

Irriterte hudormer og ujevnheter i ansiktet?

Lush er kjent for de duftsterke såpene sine, men også for gode produkter til budsjettpriser. Denne rensen inneholder små sukkerkorn som eksfolierer huden, og kull som er en av de reneste materialene som finnes. Den virker rensende på porene, og jobber effektivt på aknehud, men om du har en hudoverflate med store kviser bør du nok holde deg unna denne, da de små kornene vil irritere huden. Den inneholder også gjørme, som har evne til å trekke ut fett uten å tørke ut huden.

Fra Lush, 129 kr.

Har du sett? Dette er nattmasken som gir fantastisk glød!

Urenheter eller a**knehud?**

Rensgelen fra Biotherm tilfører fuktighet, samtidig som den renser og regulerer hudens talgproduksjon. Den virker utmerket på hud med pigmentflekker, akne og synlige rynker. Den løser også opp tilstoppede porer, og etterlater en frisk hud.

Fra Biotherm, 220 kr.

Har du sett? Chanel har åpnet en time fra Oslo!

Lyst på en ny parfyme? Slik velger du den som passer deg!