Eyeliner: Slik legger du den perfekte eyeliner
© Wenn.com

5 geniale tips for å legge den perfekte eyeliner

Eyelineren er en vanskelig kunst å mestre, men med våre fem tips gjør vi det mye lettere for deg å legge den perfekte streken

Eyeliner a la Alexa Chung. Hvem drømmer ikke om å ligne det britiske stilikonet og legge den samme fine eyeliner som henne? Dessverre syntes mange det er vanskelig å mestre den flytende eyelineren og spesielt den buede streken, som ender i en winged eyeliner.

Det er heldigvis hjelp å få. Vi har samlet fem triks som gjør det mye enklere å legge den perfekte eyelineren.

Finn ditt favoritt eyeliner-tips her og gå i gang med å "wing it" med filtpen eller gel-liner.

Kjenn den magiske rekkefølgen

Først og fremst skal du kjenne til rekkefølgen som vil gjøre den enklere for deg å legge en fin eyeliner.

Begynn med å legge eyeliner langs den øverste vippekanten. Plasser deretter eyelineren ved den ytre øyenkroken slik at den er på linje med den nederste vippekanten. Tegn derfra en skrå tynn strek oppover. Stopp når du føler at streken har en passende lengde.

Foren denne streken med den langs øyevippekanten, og fyll deretter eyelinervingen ut. Her kan du selv bestemme hvor dramatisk du ønsker den winged eyeliner skal være.

Lag en hjelpestrek til eyelineren din

Gjør det enklere for deg selv ved å starte med en hjelpestrek. Streken legger du med en øyenskygge eller en kajal. Når du har tegnet en perfekt vinge legger du den flytende eyelineren over hjelpestreken. Slik får du enkelt en perfekt winged eyeliner.

Start med tape

Dette trikset virker kanskje litt merkelig, men vi lover deg at det vil gjøre det super enkelt for deg å legge den perfekte eyelineren.

Plasser tapen slik at den går i ett med kanten av den underste vippekanten og opp mot sluttpunktet av øyenbrynet ditt. Plasser deretter et stykke tape ved det andre øyet og sørg for at de to stykkene med tape sitter likt. Tegn streken langs tapen, fjern først tapen når eyelineren er helt tørr.

Du kan også holde et stykke stift papir opp til øyet og tegne den winged eyelineren etter det.

Bruk makeup q-tips når du legger eyeliner

Investér i makeup q-tips, som har en spissere ende enn normale q-tips. De er alltid gode å ha klar, hvis du skulle tegne feil eller skal korrigere spissen av den winged eyeliner.

Eyeliner: Slik legger du den perfekte eyeliner

Cosmetic Sticks: KICKS Beauty 25 kr. Kan kjøpes her.

Begynn baklengs

Hvis du allerede vet hvor eyelinervingen skal slutte er det faktisk enklere å starte ved sluttpunktet og deretter tegne ned mot øyenvippekanten. Bruk gjerne et hjelpepapir eller tape hvis du fremdeles er litt usikker på hånden. På denne måten får du en flott winged eyeliner.

Tre gode eyelinere

Med disse rådene blir det mye enklere å legge eyelineren din, uansett om du velger en eyeliner med filtpen, gele og pensel eller en firkantet eyeliner-applikator. Nedenfor har vi samlet våre tre eyeliner favoritter.

Eyeliner: Slik legger du den perfekte eyeliner

Eyeliner: Artliner eyeliner, Lancôme 289 kr. Kan kjøpes her.

Eyeliner: Slik legger du den perfekte eyeliner

Eyeliner: AMC Eyeliner Gel, INGLOT 169 kr. Kan kjøpes her.

Eyeliner: Slik legger du den perfekte eyeliner

Eyeliner: Diorshow Pro Liner Waterproof Backstage Black, Dior 270 kr. Kan kjøpes her.