Tykk foundation, skitne børster og tørr maskara: 5 makeupfeil du bør slutte med
© Getty Images

5 makeupfeil du bør slutte med

Hvis du vil ha et perfekt sminkeresultat bør du si farvel til disse uvanene - dette er feilene som utgjør den store forskjellen!

Vi er alle forskjellige - noen av oss skriver lange lister med nyttårsforsetter hvert eneste år mens andre foretrekker å kjøre de samme vanene år etter år.

Uansett hvilken type du er, så er det ikke alle vaner som nødvendigvis trenger å bli med inn i 2017. De dårlige sminkevanene for eksempel, er noe som er negativt både for huden din og resultatet.

For en flott og ikke minst bakteriefri makeup i 2017, er det bare å la endringene tre i kraft. Vi har samlet de fem verste vanene som utgjøre den store forskjellen.

1. Du legger kun ett tykt lag

Hvis du rødlig hud, urenheter eller pigmentflekker, vil du forsøke å dekke huden med ett kraftig lag av foundation. Denne vanen skal du slutte med, og heller lære å bygge opp sminken i tynne lag. Har du for eksempel kun urenheter på haken, trenger du jo ikke dekke like mye i panne og kinn.

Etter at du har lagt et tynt lag foundation, kan du legge concealeren enkeltvis på problemområdene. Sørg for å tenke over hvor du trenger å dekke mest, og hvor du kan roe ned på mengden.

Husk også at øyensminken og leppefargen blir penere hvis du langsomt bygger opp fargen med flere lag.

3 uunnværlige produkter enhver kvinne bør eie

2. Du blåser på makeupkostene

Når du dypper kosten i pudderet eller rougen din, vil det ofte komme overflødige mengder på kosten som mange fjerner ved å blåse på den. Men det er faktisk et stort no-go. Ved å blåse på børsten vil du overføre en haug med bakterier, som ender opp på huden din, og kan som kjent føre til urenheter og betennelser.

Så husk å slå eller riste fargen av kosten, og vi trenger vel ikke minne om at børstene også skal vaskes? Er du ennå ikke overbevist om hvor viktig det er med hygieniske pensler - bør du ta en titt på Instagram-bildet nedenfor.

5 makeupfeil du bør slutte med

Modell Anthea Page viser et skrekkens eksempel på hva som kan skje når man ikke vasker sminkekostene riktig

© Anthea Page_ Instagram

3. Du sover med sminken på

Dette er en av de største bommertene mange av oss gjør - særlig etter en heftig natt på byen. Vi legger oss med sminken på og våkner med skitten hud, sammenklistrede øyenvipper og en halv kebab i hånden.

Kebaben kan vi ikke endre på, men husk å vaske av sminken før du legger deg. Skjer det kun en sjelden gang gjør det nok ikke stor skade, men om du er en av de som ofte ender opp i senga med sminken på, kan det føre til urenheter, rød og irritert hud.

Som en kriseløsning kan du sette fram noen våtservietter på nattbordet før du drar på byen, men husk å bruke dem på riktig måte.

4. Du glemmer å fukte huden før du legger makeup

Alle drømmer om en vakker og feilfri hud, og de fleste av oss vet at den enkleste veien dit er via en god foundation og concealer. Men selv den beste og dyreste foundationen vil gi et dårlig resultat om den blir lagt på tørr hud.

Derfor skal du alltid huske å legge et god lag med fuktighetskremen din før du smører noe annet i ansiktet.

Eksempelvis har kremen Lait-Créme Concentré fra Embryolisse blitt rost til himmels av all verdens makeupartister og modeller, og skal være den beste fuktgivende basen du kan bruke før du påfører makeup.

Lait-Créme Concentré fra Embryolisse, 265 kr.

5. Du drar maskarabørsten opp og ned i maskarahylsteret

Tykke og fyldige vipper er noe vi alle ønsker oss, og i din iver etter å få ekstra mye maskara på børsten har du, i likhet med mange andre kvinner, en tendens til å dra børste opp og ned i maskarahylsteret.

Dette er en uvane du kan legge fra deg med det samme. Ved å pumpe maskaraen opp og ned får du ikke nødvendigvis mer produkt på børsten, du pumper i stedet bare masse luft ned i hylsteret som fører til at maskaraen tørker ut fortere, og varer i maks tre uker fra du har åpnet den.

Prøv i stedet å snu børste rundt langs innsiden av maskaraen. På den måten vil du få mer produkt på børsten uten å forkorte levetiden på den elskede sorte følgesvennen.

Maskaratriks: Slik får du lange Bambi-vipper