Klumper, irritasjon og feil bruk: 6 maskarafeil du kanskje begår
© Getty Images

6 maskarafeil de fleste gjør

Ender du alltid opp med klumpete og tunge vipper etter at du har tatt på maskara? Mest sannsynlig skyldes det en av disse uvanene!

En god maskara er et must for mange kvinner, derfor kan det ofte føles som en evigvarende prosess å finne en maskara som passer til dine øyenvipper - men selv den beste maskara kan skuffe hvis du ikke vet å bruke den riktig. Begår du en av feilene nedenfor, kan det blant annet resultere i korte, klumpete vipper.

Vi guider: 5 maskaraer som gir lengre vipper

1. Du pumper luft inn i maskaraen

For å få mest mulig produkt på maskarabørsten, er det mange som tror at det hjelper å pumpe børsten opp og ned i hylsteret. Denne vanen gjør at det pumpes unødvendig luft ned i produktet, noe som på sikt vil tørke ut maskaraen din.

Vil du ha mer produkt på børsten, kan du i stedet holde børsten nede i maskaraen mens du vrir den rundt i hylsteret.

2. Du tørker ikke av overflødig produkt

På den motsatte siden kan du også få for mye produkt på børsten, noe som kan resultere i klumpete vipper. Har du også for mye produkt i enden av børsten, kan det fort føre til en irriterende maskaraklatt i øyekroken.

Sørg derfor for å skrape børsten over åpningen på hylsteret, eller fjern overflødig produkt på børsten med en ren kleenex.

3. Du beholder maskaraen altfor lenge

Har man først funnet favorittmaskaraen, kan det være vanskelig å kvitte seg med den. Det er ikke bra, da maskara har en god del kortere levetid enn mange andre sminkeprodukter.

Etter tre til seks måneder vil alle maskaraer begynne å utvikle bakterier, og ved daglig kontakt med de sensitive øynene vil sjansene øke for både øyebetennelse og irritasjon.

Les også: Slik sminker du øynene dine større

4. Du bruker feil farge

De fleste ønsker seg nok knallsorte vipper, men det er ikke nødvendigvis den fargen kler deg best, eller fremhever øynene dine mest mulig. Har du for eksempel veldig lyse trekk, kan en helt svart maskara se voldsom ut og skape et unaturlig resultat. Prøv heller en brun variant.

Det er heller ikke så mange som tør å eksperimentere med ulike farger på maskaraen - og som ikke får sjansen til å se hvor fint en blå maskara fremhever brune øyne, eller hvordan grønne øyne popper frem med en bordeaux-variant.

Maskaratriks: Slik får du lange Bambi-vipper

5. Du legger for mange lag

Har du for vane å legge mange lag med maskara, så husk at jo flere lag du påfører, jo stivere og mer klumpete vipper får du.

Ønsker du et mer naturlig resultat, bør du la være å legge flere lag. Husk også å ikke la lagene tørke før du eventuelt påfører et nytt - det gjør bare vippene umulig å jobbe med.

6: Du glemmer vipperøttene

Glemmer du å jobbe med maskarabørsten helt ned til vipperøttene, kan du fort ende opp med en look som gir inntrykk av korte, avstumpede vipper. Derfor må du huske å føre børsten helt ned til vippekanten.

Det kan også være en god idé å gre børsten i sikksakk-bevegelser fra røttene og opp, da det sørger for å dekke vippehårene optimalt og skaper lengre og fyldigere vipper.