Dette er anti-age kremene som funker

En krem med solfaktor er noe av det viktigste du kan smøre på huden din, men effekten vi bli enda bedre med disse vidunderproduktene!

Elsk ditt serum
1 / 3

Elsk ditt serum

Solfaktor før sommerferien er undervurdert. Kreftregisterets (siste) tall fra 2012, viser at de fem siste årene har tilfeller hudkreft økt med ca. 27%. Å ty til SPF er kanskje den raskeste og beste veien til ungdommelig hud.

Du har vært hos frisøren. Check! Den mørke vintermanken er lysnet betydelig, og du er klar for å innta status #blondiner-har-det-mer gøy. Vent nå litt, ikke når det kommer til solen.

– Vi nordmenn har en tendens til å «miste hodet» når det endelig blir litt sol etter en lang vinter. La huden gradvis venne seg til solen, den har opparbeidet seg litt egenbeskyttelse. Bruk klær, hatt og solbriller og søk gjerne skygge midt på dagen når solen er sterkest, råder Ingrid Fallet, solekspert hos Cosmica og Cliniderm.

Kanaliser frem din diva, utrustet med nye, fjonge solbriller, hatt og hipt skjerf i halsen. Tross alt tar du bare vare på huden din. Men skal vi være helt ærlige er det vel et mindretall som tar en Northug med å vise solen ryggen, eller går i hi frem til vinterens mørke kommer. Det er derfor du bør sverge til antioksidanter, og fuktighet i én magisk liten hjelper kalt serum. Med sine høye konsentrasjoner, og en teknologi som gjør at det penetrere dypere enn mange fuktighetskremer, er serum genialt for når du virkelig ønsker resultater. Nok fuktighet og antioksidanter hjelper huden fungere optimalt og forebygger aldringstegn.

– Når vi soler oss blir huden tørrere og det produseres flere frie radikaler i huden. Solkrem med rikelig fukt og antioksidanter vil derfor være en fordel og kunne kompensere for uttørring av huden samt fange opp frie radikaler, sier Ingrid Fallet.

Sminketips: Her er solpudderet kjendisene elsker!

De beste solkremene
2 / 3

De beste solkremene

Men hva med alle de sunne smoothiene, de næringsrike salatene? Disse hjelper vel når man ikke helt klarer å finne smøreformen før sommerferien står for dør? Beautyfood, spis deg vakker, og alt det har vel noe for seg?

– Antioksidanter er også viktig for å kompensere for frie radikaler som er med på å bryte ned huden vår. Dessverre er det ofte slik at de mer sentrale organene våre «forsyner» seg først av disse godsakene. Huden er blant de siste organene som får sin del. Skal huden får nok bør man derfor få i seg nokså mye, avslutter Ingrid fallet.

Sminke med spf
3 / 3

Sminke med spf

Solkrem og sommerferie er perfekt match, men hva er prekært for lange ettermiddager ved en kaffebenk etter jobben. Sminke med faktor 30 høres nesten like lovende ut som en solkrem. Eller?

– En solkrem skal smøres tykt på for å oppnå den SPF faktoren produktet lover. Normalt smører man sminke eller dagkrem tynnere en solkrem. Sminke med SPF 30 er kun godt nok om man smører like tykt som man skal smøre solkrem og ofte nok om man skal være ute hele dagen, avslutter soleksperten.

Selv om det er menn i 50-års alderen som topper kreftstatistikken, er de ikke de eneste som tilbringer timer i solen uten å sole seg. UVA stråler gir aldring, og disse trenger igjennom glass, skyer og alt som er. Så finn din SPF og vær tro mot den.

Har du fått med deg? Eksklusiv veskebutikk åpner i Oslo!

Mer om Makeup? Motta Costumes nyhetsbrev